|
|
07 Mayıs 2008 Çarşamba 14:26
|
Ekonomi
|
Putin'in bugün koltuğunu Medvedev'e devretmeden önceki SON İCRAATI bu oldu
RUS EKONOMİSİNİN 42 SEKTÖRÜNÜ YABANCILARA KAPATTI
Bugün görevini devreden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin giderayak tarihi bir imza attı.
Rus liderin attığı bu imzayla bundan sonra ülkedeki stratejik alanlara yabancı yatırımcıların girmesi yasaklanıyor.
Adı geçen 3 sektör; enerji, telekomünikasyon ve havacılık.
Karara göre enerji ve stratejik sayılan doğalgaz kaynaklarında yabancıların araştırma yapması yasaklanacak.
Telekomünikasyon üzerine yabancıların hak sahibi olması da yasaklandı.
Havacılık, uzay ve savunma başta olmak üzere stratejik olarak belirlenen 42 sektöre de yabancıların girmesine izin verilmeyecek.
Putin'e imza için gönderilen yasa nisanda Rus Parlamentosu'ndan geçmişti.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.
Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var
Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.
|