|
|
09 Mayıs 2008 Cuma 09:43
|
Dünya
|
ŞİLİ'DEKİ YANARDAĞIN KÜLLERİ ARJANTİN'E ULAŞTI
Şili'nin güneyinde geçen hafta faaliyete geçen Chaiten yanardağının külleri Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e kadar ulaştı.
Arjantin Ulusal Meteoroloji Dairesi, yanardağın küllerinin Şili'den bin kilometreden fazladan yol katederek Buenos Aires'e ulaştığını ve kentin yaklaşık 3 bin 500 metre üzerinde kül bulutlarının meydana geldiğini belirtti.
Kül bulutlarının hava trafiğini aksatabileceği uyarısı yapılırken, yüksekte olması nedeniyle küllerin şu an için solunum yollarını ve kara trafiğini etkilemediği açıklandı.
Bu arada, Amerikan American Airlines ve United Airlines şirketleri Buenos Aires'e ve Buenos Aires'ten yapılacak uçuşları iptal etti. Delta ve Continental şirketleriyse uçuşlarına devam ediyor.
Şili'nin başkenti Santiago'nun 1220 kilometre güneyindeki Patagonya bölgesinde bulunan Chaiten cuma günü lav kusmaya başlaya başlamış, bölgeden 4200 kişi tahliye edilmişti.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|