|
|
10 Mayıs 2008 Cumartesi 03:55
|
Dünya
|
1991 yılında Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra ilk kez ağır silahların geçit yaptığı bir gösteri düzenlendi
DÜNYA, RUSYA'NIN ASKERİ GÜÇ GÖSTERİSİNİ KONUŞMAYA DEVAM EDİYOR. RUSYA İLE ALAY EDENLER DE VAR; ÖRNEĞİN AMERİKA...
Rusya’nın yeni Devlet Başkanı Dmitry Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı. Kızıl Meydan’da yapılan gösteride ilk kez tank ve füzelerin de bulunduğu ağır silahlarla geçit töreni yapıldı. Görüntüler tıpkı İran’daki gövde gösterilerini andırdı. 1991 yılında Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra ilk kez ağır silahların geçit yaptığı bir gösteri düzenlendi.
ABD’YE CEVAP
ABD Savunma Bakanlığı, askeri geçit töreniyle ilgili, “Eski püskü teçhizatlarını sergilemek istiyorlarsa hiç durmasınlar’’ değerlendirmesinde bulunmuştu. Törende füze fırlatma rampaları da göze çarptı. Putin, devlet başkanlığı görevi sırasında Rus generallere 9 Mayıs Bayramı’nda Sovyet dönemi tanklarıyla füze rampalarının canlandırılması talimatı vermişti. Rusya’nın yeni Devlet Başkanı Medvedev, Kızıl Meydan’daki geçit töreninde gazilerin elini sıktıktan sonra yaptığı konuşmada, “En büyük ulusal ve kutsal gün olan, ülkemizin birliğinin sembolü haline gelen Büyük Zafer Günü vesilesiyle sizleri kalpten kutluyorum” dedi.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|