|
|
12 Mayıs 2008 Pazartesi 14:44
|
Dünya
|
PUTİN YENİ KABİNEYİ MEDVEDEV'E SUNDU
Putin, kurduğu bakanlar kurulu için, görevini teslim ettiği Medvedev'in ONAYINI bekliyor
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, yeni kabine listesini Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e sundu.
Eski Başbakan Viktor Zubkov'un Başbakan Birinci Yardımcısı olduğu yeni kabinede, Başbakan Yardımcılılıklarına Sergey Narişkin, Aleksandır Jukov, Dışişleri Bakanlığına Sergey Lavrov, Savunma Bakanlığına Anatoliy Serdyukov ve Maliye Bakanlığına Aleksiy Kudrin atandı. Kudrin, aynı zamanda ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacak.
Dünyanın en büyük eğlence ve çocuk parkı Disneylan'da iki gezi trenin çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
IRAK'IN BU SESLENİŞİ AVRUPALI'YA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kul
Yarınki zirvenin ilişkilerde “balayı” başlatması beklenmiyor, ancak göreli olarak görevlerine yeni başlayan iki lidere birlikte çalışma olanağı sağlayacağı düşünülüyor.
Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin verdiği bilgiye göre 250 bine yakın Türk, Türkiye'de, geri kalanı ise Bulgaristan'da seçime katılacak.
|