türk net en son haber 19 Mart 2010Güncelleme: 19.03.2010 23:28 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Nevruz Kutlamaları
Fuhuş Sektörü
Yarışma
Madencilik
Şampiyonlar Ligi
Arda Turan
Trabzonspor
Galatasaray
Doğalgaz Kazaları
Ergenekon Davası
Add to Google
14 Mayıs 2008 Çarşamba 18:10 Dünya

Fransa bir de bizden 'dostluk' bekliyor: Katılım Öncesi Ekonomik Program belgesinden Fransa'nın ısrarıyla 'katılım' ifadesi ÇIKARTILDI

"KATILIM" İFADESİNİN ÇIKARILMASINA İTİRAZ

AB - Aday Ülkeler Ekonomi ve Maliye Bakanları diyaloğunda Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz tarafından temsil edilen Türkiye, 2008 - 2010 dönemini kapsayan Katılım Öncesi Ekonomik Program belgesinden Fransa'nın ısrarıyla 'katılım' ifadesinin çıkarılması üzerine itirazını kayda geçirdi.

AB Dönem Başkanı Slovenya, Türkiye'nin reddettiği belgeyi ''dönem başkanlığı açıklaması'' olarak yayınlayacağını ve basın açıklamasında ''katılım'' sözcüğüne vurgu yapacağını bildirdi.
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AB-Aday Ülkeler Ekonomi ve Maliye Bakanları diyaloğunun ardından Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'la beraber düzenlediği basın toplantısında, ''bizi hayal kırıklığına uğratan, bu tür teknik toplantılarda bile 'katılım' ifadesine tepki gösterilmesi'' dedi.

''Türkiye hiçbir şekilde üyelik dışındaki seçenekleri hiçbir zaman değerlendirmemiştir ve değerlendirmeyecektir'' diyen Şimşek, toplantı öncesinde bir araya geldiği AB'li bakanlara, Türkiye'nin bu konudaki rahatsızlığını dile getirdiğini aktardı.

Bakan Şimşek'in ''Bu metin ortak metin olmaktan çıkmıştır'' dediği 2008-2010 dönemini kapsayan Katılım Öncesi Ekonomik Program belgesinde, ABD'de tutsat (mortgage) kredileriyle başlayan kriz sonrasında Türkiye'de mali piyasalarda çalkantı yaşandığı ve enflasyon baskısının arttığı hatırlatılarak hükümetin buna güçlü tepki verdiği makro ekonomik beklentilerin program çerçevesiyle uyumlu olduğu belirtiliyor.

Şimşek, toplantıda, AB'li meslektaşlarının Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı ekonomik istikrardan memnuniyetini aktarırken mali piyasalardaki küresel çalkantının bazı riskler yarattığını vurguladıklarını dile getirdi.

İlgili Başlıklar:
AB - Türkiye İlişkileri (303 haber)
Fransa Türkiye İlişkileri (108 haber)
Fransa (459 haber)





Yorumlar
tamer saylaç - 15.05.2008 10:47
Protesto için faks ve e-mail göndermek için telefon yada adres yokmu?

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de altın madeni çöktü, ilk belirlemelere göre en az 200 kişi hayatını kaybetti.

Hocman Joma adlı Suriye uyruklu gencin SINIR DIŞI EDİLMESİNİ İSTEDİ...

Afrika ülkesi Angola'nın güneyinde on yıldan beri ilk defa çita görüldü.

Türk hava sahasını kulllanıp Macaristan'a giden 2 İsrail casus uçağının bir Suriyeli'ye yönelik suikastte rol aldığı öne sürüldü.

Komutan, iddiasını Hollanda'nın eski genelkurmay başkanına dayandırdı.

Ancak: Sağlık sorunlarının az olduğu ülkelerdeki kadınlar, yumuşak hatlı erkekleri tercih ediyor. NEDEN?

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam