|
|
15 Mayıs 2008 Perşembe 12:02
|
Spor
|
STADYUMA ASLAN GETİREN ŞİRKETE 300 YTL PARA CEZASI
İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ali Sami Yen Stadı'na Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nden aslan getiren aracı şirkete 300 YTL para cezası verdi.
İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Galatasaray'ın şampiyonluk maçı için Ali Sami Yen Stadı'na 2 yaşında bir aslanın getirilmesiyle ilgili inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonucu, aslanın Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nden aracı bir şirket vasıtasıyla getirildiği belirlendi.
Müdürlük, Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14-a maddesi uyarınca, ''Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek'' gerekçesiyle aslanı getiren aracı şirkete 300 YTL para cezası verdi. Bu ceza en yüksek sınırdan uygulandı.
İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, ayrıca Antalya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne hayvanat bahçesi ve aslanı getiren aracı kurumla ilgili yazı gönderdi. Yazıda, aracı kuruma kanun gereğince ceza kesildiği belirtilerek, hayvanat bahçesi hakkında da gerekli yasal işlemin yapılması istendi.
Turkcell Süper Ligi'nin 12. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, bu akşam geldiği Trabzon'da çiçeklerle karşılandı.
6 Kasım 2002'de Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 6-0 yendiği maçın bileti, 100 Bin YTL'den satışa çıktı.
Marsilya, PSG ve Lyon, Servet Çetin'in peşindeyken o fiyatını açıkladı: 'Meira'nın aldığı 1 milyon 750 bin Euro’ya imza atarım'...
Fenerbahçe, Melih Gökçek ile Cemal Aydın'dan, hakem atamalarına ilişkin bilgileri, MHK kararları açıklanmadan önce nereden aldıklarını açıklamalarını istedi.
A Milli Takım'ın hazırlık maçında deplasmanda Avusturya'yı 4-2 yenmesi Avrupa ve dünya basınında yankı buldu.
''Bizi zaten sünnet etmiştiniz, etmeye de devam ediyorsunuz''
|