|
|
15 Mayıs 2008 Perşembe 12:04
|
Ekonomi
|
KAMUYA 4 BİN 263 YENİ MEMUR ALINIYOR
Kamu kurumlarına bu ay içinde 4 bin 263 yeni memur alınıyor. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına gönderdiği yazıyla, yeni memur alım sürecini resmen başlattı.
Yazıda, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik uyarınca, Kamu Personel Seçme Sınavını yapma ve yerleştirme işlemlerinin ÖSYM'ye verildiği, açıktan atama kadroları için yüksek öğretim kurumlarının YÖK'e, mahalli idarelerin İçişleri Bakanlığına, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da Devlet Personel Başkanlığına başvurmalarının öngörüldüğü hatırlatıldı.
Kamu kuruluşlarının, boş kadro ve pozisyonlara ilişkin taleplerini Devlet Personel Başkanlığına ilettikleri, Başkanlığın da buna ilişkin değerlendirmelerini tamamladığı bildirildi.
Söz konusu yazıyla birlikte, yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ait sınıf, unvan, derece, sayı, öğrenim durumu ve diğer şartlar da ÖSYM'ye iletildi.
Bu arada, yeni yerleştirmelere ilişkin hazırlanan bilgi notunda da, 4 bin 263 kadroya bu ay içinde yerleştirme yapılacağı belirtildi.
Yerleştirme yapılacak kadrolara ilişkin bilgilerin ÖSYM'ye gönderilmesinin ardından, Başkanlığın KPSS Tercih Kılavuzlarıyla kadro ve pozisyonları ilan edeceği vurgulanan bilgi notunda, adayların tercihlerini yapmalarının ardından da ÖSYM'nin en yüksek puanlı olandan başlamak üzere yerleştirme yapacağına işaret edildi.
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 hisse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, satış yöntemiyle özelleştirilecek.
Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor.
Kredi kartı pazarındaki payını artırmak isteyen bankalar, sigorta hizmetinden lüks tatile kadar göz kamaştırıcı binlerce hediye veriyor.
Krizle birlikte finans sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından ABD’de 7 banka daha kapandı.
THY, Çin yapımı 60-70 kişilik jet uçaklardan alabileceğini açıkladı. Sektör, 'Avrupa’da filolara Çin uçağı alınmıyor' diye tepki gösterdi.
Haziranda TÜFE yüzde 0.11, ÜFE yüzde 0.94 arttı. Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 5.73, ÜFE’de yüzde -1.86 oldu...
|