Nethaber Haber Key Odemeleri

Key Odemeleri, Keyodemeleri

türk net en son haber 28 Ağustos 2008Güncelleme: 28.08.2008 08:29 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ölüm
Rusya Türkiye İlişkileri
Aile İçi Şiddet
İsrail
Gürcistan - Rusya Savaşı
Gürcistan
Michael Skibbe
Galatasaray
Şampiyonlar Ligi
ABD Başkanlık Seçimleri 2008
Add to Google

24 Ocak 2007 Çarşamba 00:57 Politika

Meclis 19.15'te gizli oturuma başladı, 4 saat 50 dakika sonra oturum BİTTİ

TBMM Genel Kurulunda, Irak konusunun ele alındığı genel görüşme önergesinin yapılan kapalı oturumu sona erdi. Başbakan, oturum sonrası tekrar İstanbul'a geldi

Yaklaşık 4 saat 50 dakika süren kapalı oturumda, bakan ve milletvekillerinin dışında, yeminli stenograflar, işitme engelli iki kavas ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün isteğiyle Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Bakan Özel Müşaviri Altay Cengizer, Irak Özel Temsilci Yardımcısı Murat Özçelik ile Şube Müdürü Fazlı Çorman da hazır bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşmeler tamamlanmadan Genel Kuruldan ayrılarak, 23.45'de İstanbul'a gitti.


TBMM KAPALI OTURUMU TAMAMLANDI

- KAPALI OTURUM YAKLAŞIK 4 SAAT 50 DAKİKA SÜRDÜ
- MEHMET AĞAR'IN KONUŞMASI SIRASINDA MİKROFON ARIZA YAPINCA OTURUMA 5 DAKİKA ARA VERİLDİ

TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturum gerçekleştirildi. 4 saat 50 dakika kadar süren görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan genel bir değerlendirme yaptı.

TBMM Genel Kurulu'nda alınan karar gereğince, kapalı oturumuna bugün saat 19.30 sıralarında başlandı. Görüşmeler yaklaşık 4 saat 50 dakika kadar sürdü. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın konuşması sırasında kürsü mikrofonunda teknik bir arıza meydana geldi. Oturuma 5 dakika kadar ara verildi.

Kapalı görüşmede önce Dışişleri Bakanı Abdullah Gül kısa bir konuşma yaparak, genel görüşmenin gizli yapılmasıyla ilgili gerekçeleri sundu. Sonrasında CHP grubu adına Genel Başkan Deniz Baykal, AK Parti grubu adına Köksal Toptan birer konuşma yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da genel bir değerlendirmede bulundu.

Ayrıca son bölümde DYP Lideri Mehmet Ağar ile Onur Öymen de birer konuşma yaptı.

TÜRKİYE, IRAK VE KERKÜK POLİTİKASINDA AYNI KARARLILIKTA

- TÜRKİYE'NİN IRAKLA İLGİLİ VİZYONU: GÜVENLİK, SİYASİ İLKE, EKONOMİ VE KÜLTÜREL ÇATIŞMALARIN OLMAMASI

- OVACIK SINIR KAPISI'NIN AÇILMASI GÜNDEMDE

- TÜRKİYE KERKÜK'TE ANAYASANIN REFERANDUMA SUNULMAMASI KONUSUNDAKİ HASSASİYETİNİ SÜRDÜRECEK

Türkiye, Irak'ın parçalanmaması konusundaki kararlı tavrını sürdürürken, olası bir parçalanmanın, Irak'ı içindeki kargaşayı artırması ve bölgeyi daha sorunlu hale getirmesinden endişe ediliyor. Türk askerinin Kuzey Irak'a 16. kez girdiği, ancak yeniden böyle bir tezkere kararının alınmasının ise zaman içinde ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Türkiye, Irak ve Kerkük politikalarında önümüzdeki günlerde bugün olduğu gibi kararlılığını sürdürecek. Irak'ın parçalanmasının bölgedeki dengeleri alt-üst ederken Irak'ta da içinden çıkılmaz bir hali ortaya çıkaracağı görüşünde olan Türkiye, bölgede barış, istikrar ve huzur ortamının sağlanması için bugüne kadar yürüttüğü siyasetinde de ısrarcı olacak. Bunun için önümüzdeki günlerde yeni görüşmeler ve yeni adımlar da atılacak.

Öte yandan Türkiye, bölgede yeni adımlar atma kararlılığını da önümüzdeki dönemde sürdürecek. Bu çerçevede Irak sınırında, Telafer'in kuzeyinde bugüne kadar açılmayan ikinci sınır kapısı Ovacık'ın açılması ile ilgili çalışmaları hızlandıracak.

Türkiye'ye Kerkük'te bugüne kadar yaşanan ve zaman zaman sıcak bir atmosfere bürünen Kerkük ile ilgili gelişmeleri de yakından izlemeye devam edecek. Özellikle anayasanın halkoyuna sunulmaması konusundaki hassasiyetini önümüzdeki dönemde de vurgulayacak olan Türkiye, Lozan'da çizilen çerçevede gerekli tüm girişimleri ve hassasiyetlerini de muhataplarına hatırlatacak.

Şu an için Kuzey Irak'a girilmesi noktasında bir değerlendirme yapılmazken, gerektiğinde bu konu da önümüzdeki dönemde ciddiyetle ele alınacak. Türk askerinin 16 kez Kuzey Irak'a girdiği belirtilirken, yeni bir tezkereyle TBMM'ye gelinecekse bunun artılarının eksilerinin değerlendirilmesi noktasında hassas bir denge gözetilmesinden yana olan Türkiye, kimsenin bölgede bir maceraya atılmaması uyarısında da bulunuyor.

Türkiye, her zaman olduğu gibi ABD ile stratejik ortaklık merkezinde ilişkilerini sürdürürken, AB ilişkilerinde de duraksamadan gerekli reformları yapma kararlılığını sürdürecek.
Kerkük konusunda atılması gereken adımlar attığı belirtilen Türkiye'nin bölgeyle ilgili diğer hassasiyetleri ise şöyle belirtiliyor:

- Türkiye'nin Irak'la ilgili dört vizyonu var. Güvenlik, siyasi ilke, ekonomi ve kültürel çatışmaların olmaması. Bu konuda iktidar da muhalefet de aynı tavır içinde.

- PKK'ya karşı her türlü adımı atma konusunda da bir mutabakat var.

- Kerkük konusu ABD'ye iletildi. Türkiye bu konuda macera peşine düşmeyecek. Yayılmacı bir siyasetin takipçisi olunmayacak. Yayılmacı ve maceracı, hamaset siyasetinin Türkiye tehlikeli buluyor.

- Türk askeri gerekirse 16 kez girdi 17. kez de Kuzey Irak'a girer. Bunun için Meclisten tezkere çıkarılması gerekirse tezkere Meclisin önüne gelir.

- Kerkük sorunu ancak Türkmenlerin varlığı korunarak çözülebilir.

- IRAK'TA DÜŞEN UÇAK

Türkiye, Türk işçilerini taşırken Irak'ta düşen uçakla ilgili gerekli çalışmaları yapmakta da kararlılığını sürdürecek. Bu konuda uçağın Moldova'ya ait olduğu, ABD'nin kontrolündeki Irak'ta düştüğü kayıt altına alındı. Uçak Rus yapımı bir uçak olduğu için kara kutular da çözülmesi için Rusya'ya gönderildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yapılan kapalı oturumun ardından ATA uçağı ile İstanbul'a döndü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 01.00 sıralarında ATA uçağı ile İstanbul'a geldi. Dün akşam saatlerinde TBMM'de yapılan kapalı oturuma katılmak üzere İstanbul'dan ayrılan Erdoğan, görüşmelerin tamamlanmasının ardından yeniden İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda İstabul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından karşılanan Erdoğan, basın mensuplarına bir açıklama yapmadan, havalimanından ayrıldı.

Öte yandan Erdoğan'ın gün içinde öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrast Dink'in ailesine taziyede bulunacağı öğrenildi.

İlgili Başlıklar:
TBMM (471 haber)






SABIKASI SAY SAY BİTMİYOR da onun ifadesi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, göreve gelişinin birinci yıldönümünde NTV’nin sorularını yanıtladı. İŞTE SÖYLEDİĞİ ALTI ÇİZİLESİ SÖZLER:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı Org. Koşaner'e devreden Org. Başbuğ, 'Terör örgütünün durumundan Türkiye'nin nasıl istifade edebileceği üzerinde dikkatle durulmalıdır' dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, 'Kuzey Irak’ta bombalandık. Bu kadar tedirgin olmadım. Tutuklanma ihtimalini bile düşünüyorum' dedi.

Sezer, yeni Anayasa değişikliği gibi girişimlerle yeni toplumsal gerilimler ve siyasal tartışmalar üretmek yerine, gerçek gündeme dönülmesini istedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bağış, yaptığı açıklamada, 'CHP'nin Türkiye'de içinde bulunduğu çıkmazın her geçen gün daha da üzüntü verici boyutlara ulaştığını' savundu.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY