|
|
19 Şubat 2007 Pazartesi 16:59
|
Politika
|
Uzunca bir aradan sonra, Hoca'yla sıcak temas
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Altınsoy'un cenaze töreni siyaset dünyasını buluşturdu.
TBMM Başkanı Arınç, yürüme zorluğu çektiği için camide portatif bir sandalyede oturan Erbakan'ın elini öptü. Erdoğan ise Hoca ile iki kez sıcak bir biçimde el sıkıştı.
Beyin kanaması sonucu vefat eden eski bakanlardan ve Ankara'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Altınsoy'un cenaze töreni, farklı partilerdeki siyasetçileri aynı ortamda buluşturdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "milli Görüş gömleğini çıkardık" açıklamasından sonra bir arada olmaktan kaçındığı eski Başbakan Necmettin Erbakan ile el sıkıştı. TBMM Başkanı Bülent Arınç da Erbakan'ın elini öptü.
Altınsoy'un cenaze namazı, öğle namazının ardından Kocatepe Camii'nde kılındı. Cenaze törenine Arınç ve Erdoğan'ın yanı sıra, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Erbakan ile siyasi parti yöneticileri katıldı. Çok sayıda kabine üyesinin de geldiği cenaze töreni nedeniyle Bakanlar Kurulu toplantısına bir süre ara verildi.
Yürümekte zorluk çeken Erbakan, cenaze namazını portatif sandalyeye oturarak bekledi. Erdoğan, öğle namazını kıldıktan sonra cenazenin bulunduğu bölüme geçti. Erbakan, burada karşılaştığı Erdoğan'ın, "Kalkmayın hocam..." sözüne rağmen el sıkışırken zorlukla ayağa kalktı. AKP'nin kurulmasının ardından Erbakan'la sosyal ortamlarda bile yan yana olmamaya özen gösteren Erdoğan, cenaze töreninden ayrılırken de Erbakan'ın elini sıktı.
Arınç da tören alanına gelişinde, sandalyede oturan Erbakan'ın elini öptü. Protokolle bilikte saf tutan Erbakan, ayakta durmakta zorlandığı için namazını da oturarak kıldı.
MİLLİ GÖRÜŞ ZİRVESİ
Kocatepe Cami’ndeki törene Necmettin Erbakan, Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç ve Recai Kutan’ın da katılması, cenazeyi Milli Görüş-AKP zirvesine dönüştürdü. Erbakan’ın yanına gelen Arınç, Hoca’nın elini öptü. Erdoğan da Erbakan’la tokalaştı, hâl hatır sordu. Erdoğan, törenden ayrılırken Altınsoy’un eşi Latife Altınsoy ve çocuklarına başsağlığı diledi.
Kocatepe’deki törene Deniz Baykal, Erkan Mumcu, Mehmet Ağar, Yaşar Okuyan ve Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.
UNUTULMAZ BAŞKAN
1924’TE Aksaray’da doğan Mehmet Altınsoy, 1961’de Kurucu Meclis üyesi oldu. Osman Bölükbaşı’nın liderliğini yaptığı Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nden Meclis’e girdi. 1984-1989 yıllarında, Özal hükümeti döneminde, ANAP’tan Ankara’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Sabaha karşı şantiye denetleyen Altınsoy, “5 yıl boyunca günde 2.5 saatten fazla uyumadım” sözleriyle akıllarda yer etti. 1965’te Suad Hayri Ürgüplü hükümetinde ve 1996-1997’deki RefahYol (Erbakan) hükümetinde Devlet Bakanlığı yapan Altınsoy, geçtiğimiz cumartesi günü vefat etti.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, çarşaflı bir kadına CHP rozeti takmasıyla başlayan parti içi tartışma sürüyor.
Vakit gazetesi sahibi ve muhabiri hakkında soruşturma başlatıldı. CHP'li Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.
ERTELENDİ... Gül'ün kulak rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır ziyareti daha sonraki bir tarihe bırakıldı.
DP Genel Başkanı Soylu, partisinin 22 Temmuz seçimlerinde aldığı oyun altında kalması durumunda genel başkanlığı bırakacağını açıkladı.
CHP'nin Sultanbeyli belediye başkan adayı Osman Nuri Bedir, açık gezeniyle kapalısıyla, cübbelisiyle sarıklısıyla CHP'yi iktidara taşıyacaklarını söyledi.
BÖYLECE: Başbakan, bir taşla iki kuş vuracak, kabinede revizyon yapacak
|