|
|
28 Şubat 2007 Çarşamba 18:51
|
Politika
|
Ahmet Türk yeniden DTP Başkanı
Demokratik Toplum Partisi (DTP) 1. Olağanüstü Kongresi'nde, Ahmet Türk 511 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi.
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) 1. Olağanüstü Kongresi Ankara yapılıyor. Genel Başkan Ahmet Türk, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in DTP'nin Meclis'e girmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını “olumlu” ifadesiyle değerlendirdi. Türk, Aysel Tuğluk ile aldıkları hapis cezasının ise “hukuksuz ve siyasi” içerikli olduğunu savundu.
'SAYGI DURUŞU'
Kongrede divan başkanlığına Fethi Gümüş seçildi. Gümüş, salondakileri 'özgürlük ve demokrasi şehitleri adına' saygı duruşuna davet etti. Kongre'nin açılışında İstiklal Marşı okunmadı.
DTP'nin, Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği 1. Olağanüstü Kongresi delegelerin sabah saatlerinden itibaren Kültür Merkezi'ne gelmesinin ardından başladı. Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı, çok sayıda basın kuruluşunun ilgi gösterdiği Kongre'de, salona Türk Bayrağı ile DTP bayrağı asıldı. Salonun değişik yerlerinde, “Çözüm operasyonlarda değil diyalog ve barışta”, “Çözümü dış güçlerden değil hakların ortak iradesinde arayalım”, “Ya gerçek demokrasi ya hiç”, “Gün daha fazla birlik daha fazla mücadele günüdür”, “Demokrasiyi kazanan kadın eşitliği ve özgürlüğü kazanır”, “Demokratik komünalizm ruhuyla toplumcu siyaseti yaratalım” yazılı pankartlar yer aldı.
ZANA HASTALIĞI NEDENİYLE KATILAMADI
Genel Başkan Ahmet Türk beraberinde Aysel Tuğluk, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, DEP eski milletvekilleri Hatip Dicle, Orhan Doğan ve DTP yöneticisi Hasip Kaplan ile salona geldi. Parti Meclisi üyeliğine adaylığını açıklayan Leyla Zana'nın ise kısa bir süre önce reflü hastalığından geçirdiği ameliyat nedeniyle kongreye katılamadığı öğrenildi.
TÜRK: EVREN'İN AÇIKLAMALARI OLUMLU
Kongre salonuna gelmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Ahmet Türk, Ankara 9'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kendisi ve Aysel Tuğluk'a verilen hapis cezasına ilişkin bir soru üzerine, “Hukuk ile siyaset iç içe geçmiştir” diyerek kararın hukuksuz ve siyasi olduğunu dile getirdi.
Ahmet Türk, Kenan Evre'nin DTP'nin Meclis'e girmesine ilişkin açıklamalarıyla ilgili olarak da “Olumlu açıklamalar” karşılığını vermekle yetindi.
911 DELEGE OY KULLANACAK
Kocatepe Kültür Merkezi'ndeki kongrede, 911 delege genel başkanlık, parti meclisi ve diğer parti organları için sandık başına gidecek. Ahmet Türk genel başkanlık için tek aday gösterilmişti.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, çarşaflı bir kadına CHP rozeti takmasıyla başlayan parti içi tartışma sürüyor.
Vakit gazetesi sahibi ve muhabiri hakkında soruşturma başlatıldı. CHP'li Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.
ERTELENDİ... Gül'ün kulak rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır ziyareti daha sonraki bir tarihe bırakıldı.
DP Genel Başkanı Soylu, partisinin 22 Temmuz seçimlerinde aldığı oyun altında kalması durumunda genel başkanlığı bırakacağını açıkladı.
CHP'nin Sultanbeyli belediye başkan adayı Osman Nuri Bedir, açık gezeniyle kapalısıyla, cübbelisiyle sarıklısıyla CHP'yi iktidara taşıyacaklarını söyledi.
BÖYLECE: Başbakan, bir taşla iki kuş vuracak, kabinede revizyon yapacak
|