|
|
04 Nisan 2007 Çarşamba 14:22
|
Politika
|
Cumhurbaşkanı Sezer ile eşinin Ayaş'ta çay keyfi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanı seçildiği 2000 ylılından sonra ilk kez halk içine girerek vatandaşlarla sohbet edip çay içti.
Cumhurbaşkanı Sezer, eşi Semra Sezer'le birlikte ilk olarak Beypazarı'nın tarihi mekanlarından Taş Konak'ta öğle yemeği yedi. Sezer çifti, yemekten sonra Beypazarı Demirciler Caddesi'nden yürüyerek Hanlar önü mevkisine indi. Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Caddede yürüyen Cumhurbaşkanı Sezer ve eşine çevredeki esnaf, havuç lokumu, Beypazarı kurusu ikram etti.
Beypazarı'ndan ayrılan Sezer çifti, daha sonra Ayaş'a uğradı. Sezer, belediyeye ait çay bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|