|
|
06 Nisan 2007 Cuma 19:54
|
Politika
|
'Gazetecilere zekamdan zekat veriyorum'
ATİLLA KOÇ, TÜRKÇE'DE 29 HARF DEĞİL 32 HARF OLSUN İSTEDİ DİYE YAZMIŞTIK... BİR DE 'ALMANLARIN DİNİNİ ŞEY EDEYİM' DEDİĞİNİ... BAKAN BÖYLE YANIT VERDİ:
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, basında hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak “Gazetecilerin bildiği iki laf var; 'Atilla pot' ve 'Atilla gaf'. Halbuki ben onlara zekamdan zekat veriyorum. İnşallah bu da onlara yeter” dedi.
Bakan Koç, Turizm Yatırımcıları Derneğinin (TYD) Dedeman Otel'deki 9. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı. Burada konuşan Koç, turizmde yol ve konaklamanın önemine işaret ederek, yolu devletin yaptığını, konaklama tesislerinin de turizm yatırımcıları tarafından yapılması gerektiğini söyledi.
Turizmi yurt geneline yaymaya ve çeşitlendirmeye çalıştıklarını anlatan Bakan Koç, Karadeniz bölgesinde 5 yıldızlı otel eksikliği bulunduğunu ve buraya da yakın zamanda 4 tane 5 yıldızlı otel inşaatına başlanılacağını bildirdi. Koç, bakanlığının çalışmalarına değinerek, Turizm Master Planını hazırladıklarını ve kültür eserlerinin envanterini çıkardıklarını, bu kapsamda 21 bin höyük ve 3 bin antik kent tespit ettiklerini kaydetti.
Mevcut 80 kazı sayısını da 130'a çıkardıklarını belirten Atilla Koç, “Ama burada kazılması gereken 21 bin höyükten bahsediyoruz. Daha yapılması gereken çok iş var. Daha birçok bakanı yiyecek kadar iş var burada” dedi. Koç, kültür varlıklarını belli bir denge içerisinde kullanmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Ben siyasi partilerden değil, resmi siyasi partilerden endişeleniyorum” şeklinde konuştu.
Son günlerde hakkında medya organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak da Bakan Koç, “Gazetecilerin bildiği iki laf var; 'Atilla pot' ve 'Atilla gaf'. Halbuki ben onlara zekamdan zekat veriyorum. İnşallah bu da onlara yeter” dedi. İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti hazırlıkları kapsamında özel bir yasa çıkartacaklarını belirten Koç, bu çalışmalarda sona yaklaşıldığını, 2010 yılının gerçekten kültür başkenti olarak geçirilmesi için her türlü çalışmanın yapıldığını vurguladı.
Bakan Atilla Koç, İstanbul'a yönelik planladıkları çalışmaları da anlatarak, ”İstanbul'a büyük bir hava limanı kazandırmaya çalışacağız. Ne Atatürk ne de Sabiha Gökçen hava limanları ihtiyacı karşılıyor” diye konuştu.
Koç, turizmde yılın ilk aylarında aldıkları rakamların da umut verici olduğunu ifade ederek, önümüzdeki sezon için iyimser olduklarını söyledi.
Turizm yatırımcısını desteklemekle görevli olduklarını belirten Bakan Koç, ”Biz tulumbanın yanındaki Nazilli bardağıyız. Ben sizin Nazilli bardağınızım, ama tulumba sizsiniz” şeklinde konuştu.
TYD'NİN YENİ BAŞKANI MURAT DEDEMAN
TYD'nin mevcut Başkanı Oktay Varlıer de derneklerinin, 220 bin yataklı otel, 8 bin yat kapasiteli 14 liman, 31 bin koltuk uçak ve 31 bin koltuk kara taşıma aracı ile 4 hava limanı işletmecisini temsil ettiğini kaydetti.
Bunun, turizm yatırım stoğunun yaklaşık yarısı olduğunu dile getiren Varlıer, dünyada artık yeni bir turizm hareketi yaşandığını, deniz-güneş-kum üçgeninden fazla, kültüre dayalı turizmin artış gösterdiğini anlattı. Varlıer, barış ortamının devam etmesi halinde 1 milyar kişinin bu yıl seyahat etmesinin beklendiğini ifade ederek,
“Dünya turizminde Türk turizminin önemli bir yeri var. Türk turizmi bir başarı öyküsüdür. Türkiye'siz bir turizm artık konuşulamıyor” dedi.
Genel Kurulda daha sonra TYD'nin faaliyet raporu okunarak kabul edildi ve ardından oylamaya geçildi. Oylamayla, TYD'nin yeni Yönetim Kurulu belirlenirken, Murat Dedeman başkanlığındaki liste oy birliğiyle kabul edildi.
TYD'nin yeni Yönetim Kurulu üyeleri arasında; Ali Sabancı, Cefi Kamhi, Erol Aksoy, Fettah Tamince, Temel Kotil ve Sani Şaner de yer aldı.
YORUM YAPARSAM BENİ TOPA TUTARLAR, SÖZÜNÜN AKLA GETİRDİĞİ YORUM:
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Günay için 'Herhalde kafası iyiydi' demişti. İŞTE İKİ AKP'Lİ ARASINDAKİ POLEMİK...
Cemevlerine yasal statü verilecek, Alevi dedelerine de maaş bağlanacak.
CHP Genel Başkanı Baykal, partisine yönelik çarşaflı katılımlara ilişkin, Humeyni’ye gönderme yaparak yanıt verdi.
DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, İngilizler'den 29 Mart yerel seçimlerinde gözlemcilik yapmalarını istedi.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Yozgat Belediyesi’nin son 4 yılda yaptığı 4 ayrı çiçek ihalesiyle ilgili iddialarda bulundu.
|