Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 03:39 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
01 Mayıs 2007 Salı 11:03 Politika

Ak Parti'den bir istifa daha

Ak Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tek firesi, Afyon milletvekili İSTİFA ETTİ

AK PARTİ'Lİ AŞKAR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar, partisinden istifa etti.

Aşkar, TBMM Bakanlığına gönderdiği istifa dilekçesinde, şunları kaydetti:

''Ülkemizin içerisine sürüklendiği gergin ortam ve milletimizin bütünlüğünün tehlikeye girmesi sürecinde yetkililere yapmış olduğum uyarıların hiç birisi dikkate alınmamıştır. Ülkemiz hızla kaosa sürüklenmektedir. Milli birliğimize ilişkin kaygılarım Adalet ve Kalkınma Partisinde siyaset yapmamı bugünden itibaren mümkün kılmamaktadır.

Halkımızın sağduyusunun ülkemizi bu ortamdan çıkarmada yol gösterici olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Ben her şartta ülkemin hizmetinde olmaya devam edeceğim.''


Aşkar'ın istifasıyla, AK Parti'nin sandalye sayısı 352'ye düşerken, bağımsızların sayısı ise 11'e yükseldi.

TBMM'deki son sandalye dağılımı şöyle:


AK Parti : 352
CHP : 151
ANAVATAN: 20
DYP : 5
SHP : 1
HYP : 1
GP : 1
Bağımsız: 11
Boş : 8
Toplam : 550

İSTİFACI MİLLETVEKİLİ, GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ YAPILAN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ İLK TUR OYLAMASINA DA KATILMAMIŞTI...

Afyon Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar kimdir?

AFYON - 1965, İbrahim Hakkı - Şükriye Pamuk - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi - İngilizce - Serbest Avukat - HUDER Şube Başkanı - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - Evli, 2 Çocuk.

İBRAHİM HAKKI AŞKAR OYLAMAYA KATILMAMA GEREKÇESİNİ ŞÖYLE BİLDİRMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , 12 Nisan'da Başbakanlık Konutu'nda milletvekilleriyle cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşmelerini sürdürdü. Milletvekillerinin büyük bölümü, Erdoğan'ın aday olması gerektiğini dile getirirken Düzce Milletvekili Yaşar Yakış , Erdoğan'a partinin başında kalmasını önerdi. Afyon Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar ise konuşmasında Erdoğan'a eleştiriler yönelterek aday olmamasını istedi.

AKP Afyon Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar , "üzerinde uzlaşılacak bir başka kişinin cumhurbaşkanı olması" gerektiğini belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın adaylığına karşı çıktı. Erdoğan'ın anayasal kurumlarla kavga halinde olduğunu ima eden Aşkar, "Dünyanın hiçbir yerinde sistemi yıkmak isteyen unsurlar, sistem tarafından hoş görülmez" dedi.

Parti içerisinde Kürtçü unsurların etkili olduğu iddialarına dikkat çeken Aşkar, "Halk kopma noktasına gelmiştir. Toplumda Türk-Kürt, laik-cemaatçi çatışması çıkması ihtimali uzak değildir" dedi. Gerilimin sadece toplumda değil anayasal kurumlarda da oluştuğunu belirten Aşkar, Erdoğan'a " Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt 'ın ABD'de yaptığı açıklamalar, MİT Müsteşarı Emre Taner 'in "Türkiye'nin üniter yapısı tehdit altındadır" açıklaması dikkat çekicidir. Cumhurbaşkanı adayı olmayın, hem partiyi hem de ülkeyi rahatlatın. Toplumsal gerginliği sona erdirin" dedi.

İlgili Başlıklar:
Milletvekili İstifaları (11 haber)
AKP (277 haber)
TBMM (496 haber)






CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.

'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...

CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.

Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam