|
|
09 Mayıs 2007 Çarşamba 08:30
|
Politika
|
Nükleer enerji tasarısı meclisten 'sessiz sedasız' GEÇİVERDİ
Enerji Bakanı Hilmi Güler, genel kurulda nükleer enerjiyi şöyle savundu: Nükleer enerjiyi kullananlar, akılsız, cahil insanlar mı?
Uzun dönemdir konuşulan nükleer santrallerle ilgili yasa tasarısı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na indi. Elektrik Mühendisleri Odası ve çevreci örgütlerin tepkisine neden olan yasanın görüşülmesi sırasında bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer enerjiyi kullananların, akılsız, cahil insanlar olmadığını, ABD ve İngiltere'nin de bu enerjiyi kullandığını söyledi.
Güler, TBMM Genel Kurulu'nda nükleer güç santrallerinin kurulması ve işletilmesine ilişkin kanun tasarısının görüşmelerinde, 1978 yılında, dönemin Enerji ve Kaynaklar Bakanı Deniz Baykal'ın, ''Türkiye, nükleer enerji üretimine bugünden yönelmek durumundadır'' dediğine işaret etti. "Nükleer enerjinin tehlikesi yoktur'' demediğini belirten Güler, "O zaman uçağa da binmeyelim'' dedi. Enerji kaynaklarını çeşitlendirmek istediklerini vurgulayan Güler, "Ben, çoluğumu çocuğumu, yakınlarımı tehlikeye atmak ister miyim? Ben de Karadenizliyim'' diye konuştu.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|