|
|
21 Mayıs 2007 Pazartesi 00:13
|
Politika
|
CHP Samsun milletvekili Önder hayatını kaybetti
CHP Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder, kalp yetmezliği şüphesiyle yatırıldığı İbni Sina Hastanesi'nde, akciğerindeki tümör nedeniyle yaşamını yitirdi.
Uzun zamandır Ankara İbni Sina Hastanesi'nde tedavi gören ve bir süre önce ameliyat olan Önder, sağlık durumunun herkesten gizlenmesini istemişti. Önder'in ölümünü dün oğlu İlyas Önder, üzüntüsünü dile getirerek açıkladı. Önder'in hayatını kaybetmesiyle, Meclis'e 177 milletvekiliyle giren CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 150'ye düştü.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|