|
|
24 Mayıs 2007 Perşembe 09:18
|
Politika
|
Tayyip Erdoğan: Askere istediği desteği veririz... Bunun anlamı şu: Tamam, Kuzey Irak için TEZKERE çıkartalım; ama asker de NET İSTESİN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dolmasahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nden atv’de canlı yayına katılarak Ali Kırca’nın sorularını yanıtladı.
Erdoğan, hükümet olarak askere istediği her desteği vereceklerini belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ali KIrca’nın "Kuzey Irak’a operasyon düşüncesi var mı, Silahlı Kuvvetlerle bu konuda tam bir görüş birliği içinde misiniz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:
"Ülkemizin huzuru, mutluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Bu konuda da bizim güvenlik güçlerimizle, askerimizle herhangi bir ayrı düşmemiz söz konusu olamaz. Yapılması gereken neyse; sınır ötesi, sınır içi, bunun vakti saati geldiğinde zaten iletişimlerimiz anında kurulu. Belli ön hazırlıkları bu işin zaten vardır. Burası Türkiye Cumhuriyeti, kabile değil burası. Polisimizle, askerimizle hazır vaziyetteyiz. Zaten şu anda bir hassasiyet var. Böyle bir durumdayız. Bu konuda gerektiğinde bu adım atılır. Hiç gecikmez."
Erdoğan, siyasi irade olarak her zaman özellikle terör konusunda askere, güvenlik güçlerine, "Bir ihtiyaç var mı? Şu an Parlamento yanı hariç, bizden istediğiniz bir yetki var mı? Eksik olanı söyleyin, bunu her zaman veririz" dediklerini ifade ederek, "Tabii işin parlamento boyutunu gerektiren bir şey olduğu zaman, o ayrı. O, olağanüstü bir haldir. O zaman tabii ki hemen Parlamento toplantıya çağrılır, bununla ilgili adım da orada atılır" şeklinde konuştu. Kırca’nın, "Talep geldiğinde parlamentodan bu kararı alırız. Silahlı Kuvvetlerin arkasına yasal desteği veririz" şeklindeki ifadesine Erdoğan, "Kesinlikle" karşılığını verdi.
Erdoğan, "ABD’ye rağmen Parlamento’dan böyle bir karar çıkar mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"ABD, siyasi müttefikimiz. Kuzey Irak’ta terör örgütü konuşlanıyorsa, burada da ABD üzerine düşeni yapmalıdır. Terörle ilgili bizden koordinatör istenmesi olayı, ortak bir çalışmanın ürünüdür. Bu ortak çalışmanın gereği yerine gelmelidir. Vakti saati geldiğinde beklenen olmuyorsa, o zaman tabii ki Türkiye’nin bir yerlerden izin almaya da ihtiyacı yoktur. ABD’ye rağmen diye bir şey yok zaten. Burada Türkiye’yi uluslararası platformda bağlayan, içinde olduğu kurum NATO’dur. Karşımızda eğer ülkemiz bir tehdit altındaysa bizim atmamız gereken adımlar var."
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|