|
|
25 Mayıs 2007 Cuma 03:52
|
Politika
|
CHP, DSP’den gelecek aday listesini bekliyor: İşte kulislere SIZAN aday listesi
DSP’nin adayları, çoğunlukla eski bakanlardan ve parti kurmaylarından oluşuyor. Parti kulislerine sızan bilgilere göre, şu isimler ön plana çıkıyor:
“Ahmet Tan, Emrehan Halıcı, Mustafa Vural, Hasan Suna, Melda Bayer, Hasan Macit, Hikmet Sami Türk, Tayfun İçli, Necdet Tekin, Fevzi Aytekin, Necati Albay, Hüseyin Pazarcı , Nami Çağan, Bülent Ecevit’in eski koruma müdürü Recai Birgün, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya.”
DSP’de Genel Başkan Zeki Sezer’in yanı sıra işbirliği sürecinde ortaya koyduğu çekincelerle gündeme gelen Masum Türker’in de aday olmak istemediği öğrenildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, yarınki Mersin mitingine CHP Lideri Deniz Baykal ile DSP lideri Zeki Sezer’in el ele gireceğini, Sezer’in büyük posterlerinin de alana asılacağını söyledi.
Öte yandan CHP, DSP’den gelecek aday listesini bekliyor. DSP’nin adaylarını belirlemeye çalışan Zeki Sezer, yönetim kademelerinden ve örgütlerden gelen yoğun talep karşısında oldukça zorlanıyor. Baykal’ın DSP’lileri de şaşırtan “Yasal bir engel yoksa DSP’den istifa etmeden listelerimizden aday olabilirsiniz” önerisi, uzun tartışmalardan sonra sonuca bağlandı. Aday gösterilecek DSP’lilerin “hukuki bir sorun ile karşılaşılmaması” için partilerinden istifa etmelerine karar verildi.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|