|
|
01 Haziran 2007 Cuma 09:33
|
Politika
|
9 IŞIK'TAKİ 9'UN UĞURUNA İNANIYORLAR... MHP'nin ilk mitingi 9 Haziran’da; start Adana'dan verilecek...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Temmuz’da yapılacak seçimler için sahaya çıkmaya hazırlanıyor.
Bahçeli, aday listelerinin belirlenmesinin ardından ilk mitingini ise Adana’da yapmayı kararlaştırdı.
Bahçeli, MHP ve Ülkücüler’in, "9 Işık Doktrini" bağlantılı 9 sayısının uğurunu çağrıştıracak şekilde bu mitingi 9 Haziran cumartesi günü yapacak.
Çevre illerden partililerin de katılacağı Adana mitingi, ’gövde gösterisi’ne dönüştürülecek.
Bahçeli, bu mitinge, "Tek başına iktidar", "60. Hükümet, Milliyetçi Hareket" parolası ile çıkacak. Bahçeli’nin bu mitingde, MHP’nin seçim stratejisi ve iktidar programının ana hatlarını anlatacağını bildiren MHP kurmayları, "MHP Merkezin Partisidir" vurgulaması ile de toplumun her kesimini kucaklamaya yönelik açılım yapacağını kaydettiler.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.
Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.
AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.
Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.
AKP Adana Milletvekili Fırat, 'seçim bölgesinin belediye başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına kabul etmemesini yadırgadığını' söyledi.
CHP'de, Hac şakasıyla halkın tepkisini çeken Önder Sav'ın bulunduğu Genel Sekreterlik makamının güçlü dönemi sona eriyor.
|