Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 23:23 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Çalışan Dünyası
Polis Emniyet Haberleri
Trafik Kazaları
Zorlu Grubu
Vestel
Yerel Seçimler
İzmir
Efes Pilsen Bira
Turizm
Öğretmenlerle İlgili Haberler
Add to Google
13 Haziran 2007 Çarşamba 11:01 Politika

Ali Müfit Gürtuna'nın eşi türbanını TAMAMEN ÇIKARTTI

Türbanını çıkarıp saçlarını fönleterek eşi Ali Müfit Gürtuna ile katıldığı bir açılışta go-kart’a binen Reyhan Gürtuna, türbanı çıkartma gerekçesini şöyle açıkladı:

"Herkes giyim tarzında özgür olmalıdır. Dini kavram ve simgeler, siyasi ve ideolojik istismar konusu olmamalıdır"

Reyhan Gürtuna, yıllar önce türbanlıydı, daha sonra çeşitli renklerde şık şapkalar kullanarak türbanı modern bir şekilde taktı.

Ardından sadece şapka kullanıp, eşarbı boynuna indirdi. Dün de başını açmış, fönlü saçlarıyla eşinin yanındaydı. Reyhan Hanım, kendisiyle yapılan bir röportajda, Türkiye’de türban sorununun bu kadar konuşulmasının midesini bulandırdığını, türban takmanın şart olmadığını söylemişti.

Gürtuna, şöyle konuşmuştu: "Allah’ın emri olmasa bu kadar sıkıntıyı çekmem. Kızım Asude de bir süre önce başını kapatmak istedi. Ben örtünün yükünü taşıyamayacağı kanaatinde olduğum için kapanması konusunda ışık yakmadım. Türban yerine şapka takılabilir. Üniversitede okumak için baş açılabilir."

Makyaj tarzını değiştiren, kilo veren, modern giysiler seçen ve saçlarını fönleten Gürtuna, My Go-kart adlı kompleksin açılışında tüm davetlilerin ilgi odağı oldu. Reyhan Hanım, kendisine yöneltilen soruları şöyle yanıtladı:

"Ben özel hayatımla ve giyim tarzımla kamuoyunun gündeminde yer almak istemiyorum. Herkesin olduğu gibi benim de kendime özgü bir giyim tarzım var. Yaşam tarzımla, duruşumla siyasete asla malzeme olmak istemiyorum. Ayrıca türbanın da polemik konusu olmasını doğru bulmuyorum. Herkes giyim tarzında, yaşayış biçiminde özgür olmalıdır. Dini kavram ve simgeler, siyasi ve ideolojik istismar konusu ya da düşmanlık konusu olmaktan, siyasetin malzemesi olmaktan çıkarılmalıdır. Enerjimizi-çabamızı, barış ve uzlaşma kültürünü hakim hale getirmek için sarf etmeliyiz. Türkiye’nin ayrışmaya değil barışa ihtiyacı vardır. Erkek egemen siyaset arenasında, erkekler eğer bu kavgaya devam ederse; kadınların sevgi ve şefkatinden doğan gücü ile siyaset yeni bir üsluba ve içeriğe kavuşacaktır. Ülkemizin geleceği açısından bu zaruridir."

İlgili Başlıklar:
Ali Müfit Gürtuna (4 haber)
Türban Sorunu (386 haber)






Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.

Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.

AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.

Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.

AKP Adana Milletvekili Fırat, 'seçim bölgesinin belediye başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına kabul etmemesini yadırgadığını' söyledi.

CHP'de, Hac şakasıyla halkın tepkisini çeken Önder Sav'ın bulunduğu Genel Sekreterlik makamının güçlü dönemi sona eriyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam