|
|
22 Haziran 2007 Cuma 15:04
|
Politika
|
Abdüllatif Şener: Neden Amerikan elçisiyle görüştün diyorlar, yanıtım; OLAĞAN; neden Cumhurbaşkanına çıktın diyorlar; yanıtım, NEZAKETEN
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ABD Büyükelçisi Ross Wilson'la yaptığı görüşmenin, ''olağan ve normal'', Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmesinin de bir nezaket ziyareti olduğunu bildirdi.
Şener, Kırklareli'nde, ABD Büyükelçisi Wilson ile yaptığı görüşmenin hatırlatılması üzerine, bu görüşme için büyükelçinin öteden beri randevu talep ettiğini belirterek, ''Daha önceden kararlaştırılmış bir randevu idi. Değişik konularda görüş alışverişinde bulunduk'' dedi.
Şener, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet sezer ile yaptığı görüşmenin de ''nezaket, veda ve teşekkür ziyareti'' olduğunu söyledi.
Abdüllatif Şener, ABD büyükelçisi ile yaptığı görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine ise ''Bir büyükelçi, bir kabine üyesi ile görüştüğünde, gündeme hangi konular gelirse, neler konuşulması gerekiyorsa, onları konuştuk. Söylediğim kadarı yeterli zannediyorum'' dedi.
Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşmesinde veda dışında başka bir konun gündeme gelip gelmediğini sormasına üzerine Şener, Sezer ile yaptığı görüşmenin 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştiğini ifade ederek, ''Bu süre içinde kendilerine teşekkürlerimi sundum. Teşekkür ve veda niteliğinde bir görüşme oldu. Sizin gündeminiz nedir bilmiyorum ama her iki görüşmenin de içeriği budur'' dedi.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.
Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.
AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.
Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.
AKP Adana Milletvekili Fırat, 'seçim bölgesinin belediye başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına kabul etmemesini yadırgadığını' söyledi.
CHP'de, Hac şakasıyla halkın tepkisini çeken Önder Sav'ın bulunduğu Genel Sekreterlik makamının güçlü dönemi sona eriyor.
|