|
|
08 Temmuz 2007 Pazar 21:46
|
Politika
|
'PETKİM'İN SATIŞINA DUR DİYECEĞİZ'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidara geldikleri takdirde PETKİM'in satışını durduracaklarını söyledi.
Baykal, Muğla'da, "ülkeye sahip çıkma mitingi" olarak adlandırdığı toplantıda yaptığı konuşmada, mitinge katılanlara CHP'yi iktidara taşıma mücadelesine sahip çıktıkları için teşekkür etti. "Ülke zenginleşiyor", ''Yabancı firmalar, Türkiye'den çok memnun" derken, Türkiye'de 70 milyon için gerçeklerin böyle olmadığının görüldüğünü dile getiren Baykal, "Bu nasıl politika? Üstelik bu dönemde hükümet, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç miktarını yaptı. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan borcun yüzde 86'sını bu hükümet 4.5 yılda gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.
Baykal, hükümetin borçlanmayla birlikte Cumhuriyet tarihinin bugüne kadar tüm kazanımlarını da elden çıkardığını, ekonomik bakımdan ne kadar büyük tesis varsa hepsini sattığını söyledi. Son olarak bu şekilde PETKİM satışının yapıldığını anlatan Baykal şöyle konuştu:
"PETKİM Türk sanayisinin can damarıdır. Türk sanayinin ham madde ihtiyacını, işlenmiş madde ihtiyacını sağlayan kuruluştur. PETKİM'i tuttuğunuzda Türk sanayisinin boğazını tutmuşsunuz demektir. PETKİM'i sattık, kime sattık? Kime sattığımızı da bilmiyoruz. Rivayetler muhtelif, ama net bir şey yok. Ne zaman satıldı, seçimlere iki hafta kala. Bu ne telaş böyle? Gümrükten mal mı kaçırıyorsunuz? Buradan ilan ediyorum, 15 gün sonra, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında PETKİM satışına 'dur' diyeceğiz."
Baykal, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini halka MHP ile koalisyon kurmak için çalışıyorlarmış gibi göstermeye çalıştığını, MHP ile koalisyon kurmak gibi bir hedefleri olmadığını, tüm çalışmalarını, tek başına iktidar olma hedefiyle yürüttüklerini bildirdi.
Seçim sonucunu şimdiden kimsenin kestiremeyeceğini, milletin oyuna göre siyasetin şekilleneceğini ifade eden Baykal, şunları kaydetti:
''Koalisyon lafı, Başbakan'ın kafasına girmiş, bu bize dönük koalisyon lafını ortaya çıkarıyor. Ama kendisi öte yandan PKK'nın uzantılarıyla Meclis'te koalisyon yapma hazırlığına giriyor. Dikkat edin önümüzdeki döneme dikkat edin, AKP'ye verilen oy, PKK'nın siyasi uzantılarıyla işbirliğiyle sonuçlanacaktır. Bunu bilin.''
Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa etti.
İstanbul Valisi Muammer Güler AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önündeki patlamada yaralanan 10 kişiden 4'ünün ameliyata alındığını, 3'ünün ise tedavilerinin ayakta yapıldığını bildirdi.
Biri Çanakkale İl Emniyet Müdürü; diğeri Kara Yolları Genel Müdür Yardımcısı
Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın AKP'den istifasını da yorumladı. Erdoğan, '2004'de kendisi aday olmak istedi.. Hayırlısı olsun' dedi.
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara'da artık değişim ve yeni vizyona ihtiyaç olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti’den “300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz” açıklaması nedeniyle istifa etti.
|