Nethaber Haber Key Odemeleri

Key Odemeleri, Keyodemeleri

türk net en son haber 28 Ağustos 2008Güncelleme: 28.08.2008 09:35 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ölüm
Rusya Türkiye İlişkileri
Aile İçi Şiddet
İsrail
Gürcistan - Rusya Savaşı
Gürcistan
Michael Skibbe
Galatasaray
Şampiyonlar Ligi
ABD Başkanlık Seçimleri 2008
Add to Google

09 Temmuz 2007 Pazartesi 09:24 Politika

Tayyip Erdoğan, Antalya'da Baykal'a çattı: Burası Baykal'ın doğum yeri... Söyleyin Allahaşkına Baykal bu güzel şehir için ne yaptı?

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Baykal'ı Antalya'ya şikayet etti, 'Baykal, 3 kez bakan oldu da ne yaptı? Buraya gelecek yine size 'cek, cak' diyecek' dedi.


Antalya, tatilciler kadar Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da gözdesi. CHP lideri Baykal'dan daha çok gelmiş. Dün 20. kez uğradı. Eşi ile geldiği meydanda, Necip Fazıl'ın 'Ne hasta bekler sabahı' sözleriyle başlayan şiirinin yazıldığı pankartla karşılandı. Antalya için 'ter döktüğünü' söyleyen Erdoğan, "Buraya ter atmak için geliyor." dediği Baykal'ı hemşehrilerine şikayet etti. "Evinde yüklenmek istemem" dese de sık sık kulaklarını çınlattı: "Baykal, 3 kez bakan oldu da ne yaptı? Buraya gelecek yine size 'cek, cak' diyecek."

Sıcaklık 40 dereceyi bulunca ayakta kalmak iyice zorlaştı. Bir çok insan bayıldı. Ayık kalanları coşturan sözler de Baykal ve Bahçeli'ye yöneltilen eleştiriler oldu. Coşkuyu abartanlar da olmadı değil. Diğer kentlerde yapılan '400' tezahüratına Antalyalılar 'Beş yüzzzz, beş yüzzz' diye ekleme yaptı. Başbakan, kendisine Konya'da "156 kez yurtdışına çıktı." eleştirisi getiren Bahçeli'ye cevabını turist sayısı ile verdi. Turist sayısındaki artışta bu ziyaretlerin etkisini anlattı. Birçok yerde Baykal'ı eleştirirken, "O maliye bakanı iken mazot karne ile verilirdi. Bakanlıkta palto ile oturulurdu." örneğini veriyordu. Bunun belgesini dün Baykal'ın bir hemşehrisi verdi. Erdoğan'ın eline 22 Temmuz'a kadar kullanacağı önemli bir koz geçti. Başbakan, 1970'li yıllara ait 'mazot karnesi'ni ekranlarda, meydanlarda gösterecek ve sonra da müzede saklayacak.

Merkez sağ, Antalya'da hep güçlü oldu. 3 Kasım'da baraj altında kalan DYP ve ANAP'ın aldığı oy toplamı yüzde 25. MHP de yüzde 10 almayı başardı. 22 Temmuz için AK Parti ve CHP kadar MHP ve DP de iddialı. AK Parti'nin iki önemli kozu var. Birincisi Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in liste başı olması. Şahin, olumlu bir hava yakalamış. Kentte ev kiralayan Şahin, diyaliz hastası eşi için ara sıra Ankara'ya gidiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in çalışmaları da büyük takdir topluyor. Türel, seçimler öncesi oldukça iddialı: "Yeni bir destan yazacağız." AK Partililer de zaten "CHP'ye karşı bizim Menderes'imiz var." diye hem siyasi tarihe mesaj veriyor hem de merkez sağa. AK Parti'de liste dışı kalan vekillerden Burhan Kılıç aday gibi çalışıyor. Kılıç, CHP ile koalisyon söylentisi ve urgan olayından sonra MHP'de düşüş olduğunu savunuyor. Kılıç, "Burada Deniz Bahçeli, Devlet Baykal diye yakıştırma yapılıyor." diyor. DP'nin liste başı Ahmet Denizolgun, önemli bir faktör. Milletvekili Osman Akman'a göre Denizolgun'un nüfuz ettiği kitlenin yüzde 40'ı AK Parti'ye oy verecek.

Antalya seçmeninin siyasi tercihleri çabuk değişebiliyor. 1999'da DSP'ye, 2002'de CHP'ye oy verdiğini söyleyen taksici Turgay İsli, bu seçimde AK Parti'yi tercih edeceğini söylüyor. Ülkenin durumunu taksimetresi ve döviz fiyatları ile açıklıyor. Esnafın sıkıntılı olduğunu söyleyen 'Piyazcı Ali'nin ise kafası karışık. Önce MHP, sonra AKP'li olduğunu söyleyerek, "AKP ile MHP arasında kararsızım." diyor. Kararsız seçmen son kararını vermek için diğer liderleri de dinlemek istiyor.

İlgili Başlıklar:
Recep Tayyip Erdoğan (346 haber)
Tayyip Erdoğanın Sözleri (372 haber)
Antalya (170 haber)
Tayyip Erdoğan Deniz Baykal Polemikleri (131 haber)






SABIKASI SAY SAY BİTMİYOR da onun ifadesi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, göreve gelişinin birinci yıldönümünde NTV’nin sorularını yanıtladı. İŞTE SÖYLEDİĞİ ALTI ÇİZİLESİ SÖZLER:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı Org. Koşaner'e devreden Org. Başbuğ, 'Terör örgütünün durumundan Türkiye'nin nasıl istifade edebileceği üzerinde dikkatle durulmalıdır' dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, 'Kuzey Irak’ta bombalandık. Bu kadar tedirgin olmadım. Tutuklanma ihtimalini bile düşünüyorum' dedi.

Sezer, yeni Anayasa değişikliği gibi girişimlerle yeni toplumsal gerilimler ve siyasal tartışmalar üretmek yerine, gerçek gündeme dönülmesini istedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bağış, yaptığı açıklamada, 'CHP'nin Türkiye'de içinde bulunduğu çıkmazın her geçen gün daha da üzüntü verici boyutlara ulaştığını' savundu.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY