|
|
23 Ağustos 2007 Perşembe 00:27
|
Politika
|
Başbakan: Cumhurbaşkanlığı devir tesliminde TÖREN YAPILMAYACAK
TAYYİP ERDOĞAN, BÖYLESİ BİR DEVİR TESLİME SEZER'İ GEREKÇE GÖSTERDİ: ÖYLE İSTİYOR
Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in makamını yeni seçilecek cumhurbaşkanına sade bir törenle, en kısa zamanda devretmek istediğini kendisine söylediğini belirtti.
AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Köşk süreci ve yeni kabinenin kuruluşuna ilişkin takvim ile Meclis komisyonlarının şekillenmesi değerlendirildi. Edinilen bilgilere göre, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in makamını yeni cumhurbaşkanına devrederken geleneksel tören yerine sade bir tören yapılmasını istediğini bildirdi. Erdoğan, Sezer'in devrin en kısa sürede yapılması yönündeki görüşünü de aktardığını kaydetti. AKP'de, Abdullah Gül'ün seçilmesine kesin gözüyle bakılan 28 Ağustos akşamı Meclis'te yemin töreni ertesi gün Köşk'te devir teslimin yapılması ağırlık kazandı. Gül'ün de bu eğilimde olduğu belirtiliyor.
MYK'da yeni kabinenin de en kısa zamanda yeni cumhurbaşkanı Gül'e sunulması kararlaştırıldı. Yapılan taslak çalışmaya göre, kabine Köşkte'ki devir teslim törenin ertesi günü Köşk'e sunulacak. 1 Eylül'de hükümet programının sunulması ve 6 Eylül'de de hükümetin Meclis'te güvenoyuna sunulması öngörülüyor.
Meclis komisyonlarının da değerlendirildiği toplantıda, bütün AKP'li vekillere görev verilmesi kararlaştırıldı. Başbakan Erdoğan, yürütülecek lobi faaliyetleri için Dış İlişkiler Komisyonu'nun büyük önem taşıdığını belirterek bu komisyona birkaç dil bilen ve yurtdışında aktif lobi faaliyeti yürütebilecek isimlerin getirilmesini istedi.
Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın AKP'den istifasını da yorumladı. Erdoğan, '2004'de kendisi aday olmak istedi.. Hayırlısı olsun' dedi.
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara'da artık değişim ve yeni vizyona ihtiyaç olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti’den “300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz” açıklaması nedeniyle istifa etti.
PATLAMADA 2'Sİ POLİS 4 KİŞİ YARALANDI
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, açıklama yapıyor:
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Metropoll Araştırma Şirketi'nin 'Bugün seçim olsa' anketinde partilerin oyları MUM GİBİ ERİDİ...
|