Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 1 Aralık 2008Güncelleme: 01.12.2008 17:38 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Aytaç Durak
Seks Endüstrisi
İzmit - Kocaeli
Doğalgaz
Magazin
Kurban Bayramı Haberleri
Bayram tatili
DTP
Kürt Sorunu
Yerel Seçimler
Add to Google
23 Ağustos 2007 Perşembe 17:12 Politika

Kemal Anadol: Hiçbir seçim masrafına katılmadan Ankara'dan milletvekili seçildiler. Şimdi ise Abdullah Gül'e yeşil ışık yaktılar

BU ELEŞTİRİ DE CHP'DEN DSP'YE

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, DSP'li milletvekillerinin cumhurbaşkanı seçim turlarına katılmalarını eleştirerek, "Hiçbir seçim masrafına katılmadan Ankara'dan milletvekili seçildiler. Şimdi ise Abdullah Gül'e yeşil ışık yaktılar" dedi.

Anadol, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde oturan annesini ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, DSP'li milletvekillerininn cumhurbaşkanı seçimleri dolayısıyla TBMM'ye girmelerini eleştirdi.

Birçok dostlarının 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimlerine DSP ile birlikte girmemeleri durumunda cezanın CHP'ye kesileceğini söylediklerini, kendilerinin de büyük bir özveride bulunarak DSP'lilerien seçilebilir yerlerden aday gösterdiklerini ifade eden Anadol, şöyle dedi:"Hiçbir seçim masrafına katılmadan Ankara'dan milletvekili seçildiler.

Şimdi ise Abdullah Gül'e yeşil ışık yaktılar. Bu arkadaşlarımızın,Abdullah Gül cumhurbaşkanı olduktan sonra eleştirme hakları yoktur. 'Sizde aday çıkartın' sözleri ise laftır. CHP saflarından seçilenmilletvekillerinin bugün TBMM'ye girerek Gül'ün seçilmesini sağlamaları,onları ömürleri boyunca takip edecek bir davranıştır. Biz ise aynıkararlı tavrımızı devam ettireceğiz. Partimiz cumhurbaşkanı seçimikonusundaki kararını sürdürerek yine TBMM'ye girmeyecektir. "TBMM Başkanlığına uzlaşılan bir ismin seçildiğini ve aynı şeyincumhurbaşkanı seçiminde de tekrarlanmasını istediklerini anlatan KemalAnadol, şunları kaydetti:"Cumhurbaşkanının Anayasada robot resmi çizilmiştir. Seçilecek kişi,yüksek yargı organlarına atama yapan, rektörleri seçen, başkomutan,yürütmenin başı, Bakanlar Kurulunu istediği zaman toplayan biri olacak.

Uzlaşma sonucu seçilecek kişi, hepimizin Cumhurbaşkanı olacak.

Türkiye'de laik rejimin sonunun geldiğine ve yıkılacağına dair açıkbeyanları olan, en büyük sorunun laiklik olduğunu söyleyen Gül, aynışekilde Atatürk devrimlerinin despot bir uygulamayla yapıldığınısöylüyor. Yani sicili zengin. Değişim gibi gerekçelerle bunun üstüörtülmek istendi. Gömlek değiştirmek kolay, ancak deri değiştirmek zor.

Gömleği değiştirdiğinde derinin üzerindeki dövmeler görülüyor. "

İlgili Başlıklar:
CHP (442 haber)
CHP - DSP çekişme (12 haber)
Kemal Anadol (14 haber)





Yorumlar
muharrem akyıldız - 24.08.2007 01:24
Bay anadol kendi yayın organı olan cumhuriyet gazetesinin bu haberlerinin bir yalan ve iftira olduğunu bizzat gazetede 7 haziran2007 de yayımladı. yani biz GÜL'e iftira ettik dedi ve yayımladı bu yalan dolanla artık ülkeyi mgerme bay anadoll yeter bıktık sizden ve partinizin iftiralarından
hüseyin özcan - 23.08.2007 17:25
Sn.ANADOL,en azından sizin gibi meclise girmeyeceğiz demiyorlar,sizin gibi Millet iradesine saygısızlık etmiyor ve seçildikleri için asli görev yeri olan TBMM yi rencide edici davranmıyorlar.sizin milletvekili olmanızın ne anlamı var,eğer meclise girmeyeceksiniz..neden seçimlere girip te Halkı kandırdınız.eğer görevinizi yapmayacaksanız hiç birinizin milletvekili maaşlarınızı almamanız gerekmezmi.eğer sizin iş yeriniz meclis ise ve bu işyerinin sahibi yüce ATATÜRK ün dediği gibi kayıtsız şartsız millet ise,o zaman görevinizi ihmal ettiğiniz için Millet olarak biz sizi işten çıkarıyoruz.tasınızı tarağınızı toplayın ve çıkın bu milletin meclisinden.

Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın AKP'den istifasını da yorumladı. Erdoğan, '2004'de kendisi aday olmak istedi.. Hayırlısı olsun' dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara'da artık değişim ve yeni vizyona ihtiyaç olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti’den “300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz” açıklaması nedeniyle istifa etti.

PATLAMADA 2'Sİ POLİS 4 KİŞİ YARALANDI

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, açıklama yapıyor:

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Metropoll Araştırma Şirketi'nin 'Bugün seçim olsa' anketinde partilerin oyları MUM GİBİ ERİDİ...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam