Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 1 Aralık 2008Güncelleme: 01.12.2008 18:36 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Aytaç Durak
Seks Endüstrisi
İzmit - Kocaeli
Doğalgaz
Magazin
Kurban Bayramı Haberleri
Bayram tatili
DTP
Kürt Sorunu
Yerel Seçimler
Add to Google
14 Kasım 2006 Salı 15:50 Politika

Baykal, grup konuşmasında Tayyip Erdoğan ile 'alay' etti: Vatandaş neden 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganı atıyor, anlamıyormuş...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal "Her şeyi söylemenin bir zamanı vardır. Şimdi laikliği söylemenin zamanıdır" dedi.

CHP Grup toplantısında konuşan Baykal, Ecevit'in cenaze töreninde yaşananların ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Cenaze töreninde yaşananlardan bazılarının tedirgin olduklarını söyleyen Baykal, "Neymiş, bir araya gelen insanlar 'Türkiye laiktir, laik kalacaktır' demiş... Bundan birileri çok rahatsız olmuş" diye konuştu.

Türkiye'nin laik olduğunun Anayasa'da ifade edildiğini ve bunun ortak anlayış olduğunu vurgulayan Baykal, Türkiye Cumhuriyeti'nin laiklik dışında başka niteliklerinin de bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bunların arasından niçin laiklik söyleniyor tepkisini anlamak mümkün değildir. Sayın Başbakan bilmelidir ki şimdi cumhuriyetimizin bu niteliğini söylemeyi gerektiren bir durum vardır. Her şeyi söylemenin bir zamanı vardır. Şimdi laikliği söylemenin zamanıdır. Çünkü başta Başbakan olmak üzere AKP iktidarı, Türkiye devletinin, cumhuriyetinin bu temel niteliğini tehlikeye sokmaya başlamıştır."


Baykal, milletçe Cumhuriyeti sahipleneceklerini ve kimsenin, bu sürecin karşısına çıkmaması gerektiğini ifade ederek, herkesi bu sürece katkı vermeye, kimliğini, kişiselliğini aşmaya çağırdı.

Baykal, AK Parti'nin hafta sonu yapılan kongresinde, ''Türkiye'nin Lideri'' yazılı afişlerin yer aldığını anımsattı. Baykal, ''Demek AKP'nin liderliği dar geliyor, Türkiye'nin liderliği arayışı var'' dedi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in cenaze töreninde, Türkiye'nin lider adayını şemsiye altında gördüklerini belirten Baykal, iktidarın, şemsiyenin, yağmur ve güneşten korumanın yanı sıra toplumsal tepkilerden koruma işlevini keşfettiğini söyledi. Baykal, ''Bu yaklaşımlarla cumhurbaşkanı olur mu olmaz mı bilemiyorum ama Türkiye'nin lideri olamaz'' dedi.

Cumhuriyete yönelik, kuruluşundan bu yana zaman zaman iç veya dış tehdit ve tehlikeler olduğuna işaret eden Baykal, cumhuriyetin, kendisini bunlara karşı devletin kurumlarıyla koruduğunu söyledi.

Baykal, Cumhuriyet, Atatürk ve laikliğin ortak değerleri olması, bunların tartışma konusu dahi edilmemesi gerektiğini kaydederek, ''Ancak gizli gizli, bazen de açıktan tartışma konusu yapılıyorsa, bunu görmezlikten gelmeyi, kafamızı kuma sokmayı kesinlikle kabul etmiyoruz'' dedi.

İlgili Başlıklar:
CHP (442 haber)
Deniz Baykal (489 haber)






Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın AKP'den istifasını da yorumladı. Erdoğan, '2004'de kendisi aday olmak istedi.. Hayırlısı olsun' dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara'da artık değişim ve yeni vizyona ihtiyaç olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti’den “300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz” açıklaması nedeniyle istifa etti.

PATLAMADA 2'Sİ POLİS 4 KİŞİ YARALANDI

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, açıklama yapıyor:

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Metropoll Araştırma Şirketi'nin 'Bugün seçim olsa' anketinde partilerin oyları MUM GİBİ ERİDİ...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam