|
|
20 Kasım 2006 Pazartesi 11:09
|
Politika
|
Anladık ki Cumhurbaşkanımızın, son günlerde yüreği sızlarmış
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ''Son günlerde artan, yüreklerimizin sızlamasına neden olan, çocuklara yönelik insanlık dışı şiddetin ve istismarın önüne geçilmesi için çaba göstermek, bu olumsuzluklardan etkilenen çocuklarımıza sahip çıkmak, savsaklanmaması gereken toplumsal bir sorumluluktur'' dedi.
Sezer, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla çocukların, insanlığın umudu, geleceğin güvencesi ve barış ortamının sağlanmasında en önemli güç olduğunu belirtti.
Çocukların yarınlara en iyi biçimde hazırlanmalarında sevginin temel araç olduğunu vurgulayan Sezer, onlara karşılaştıkları güçlükleri aşma ve sorunları çözme yetisi kazandırmak, doğru kararlar vererek yaşamın her alanında başarılı olabilmelerinin yolunu açmak için temel koşulların sevgi ve güven olduğuna işaret etti.
Cumhurbaşkanı Sezer, doğdukları andan başlayarak çocukların sahip oldukları haklara saygı gösterilmesi, ruh ve beden sağlıklarının korunması ve şiddetten uzak bir ortamda yetiştirilmeleri konusunda anne-babalar başta olmak üzere tüm toplumun eğitilmesinin, onların şiddet kültürünü değil, insanlık değerlerini özümsemiş kuşaklar olarak yaşama hazırlanması yönünden büyük önem taşıdığını belirtti. Cumhurbaşkanı Sezer, mesajında şunları kaydetti:
''Son günlerde artan, yüreklerimizin sızlamasına neden olan, çocuklara yönelik insanlık dışı şiddetin ve istismarın önüne geçilmesi için çaba göstermek, bu olumsuzluklardan etkilenen çocuklarımıza sahip çıkmak, savsaklanmaması gereken toplumsal bir sorumluluktur.
Ayrıca, kimsesiz çocuklarımızın bir aile ortamı içinde yetişmelerini olanaklı kılacak koruyucu aile konusundaki duyarlılığı artırmak, sokaklarda yaşamak zorunda kalan, küçük yaşta çalıştırılan çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir gelecek sunmak için gönüllü ve özverili çalışmaların artması gerekmektedir. Bu konuda herkese büyük sorumluluk düştüğü unutulmamalıdır.
Çocuk Hakları Günü'nde, çocukların tüm haklarının korunduğu, açlıktan, yoksulluktan, savaştan, şiddetten ve kötülüklerden arınmış, sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu bir dünyada yaşayabilmek umuduyla tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, esenlikler diliyorum.''
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.
Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.
AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.
Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.
AKP Adana Milletvekili Fırat, 'seçim bölgesinin belediye başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına kabul etmemesini yadırgadığını' söyledi.
CHP'de, Hac şakasıyla halkın tepkisini çeken Önder Sav'ın bulunduğu Genel Sekreterlik makamının güçlü dönemi sona eriyor.
|