|
|
22 Ekim 2007 Pazartesi 00:19
|
Politika
|
Ahmet Necdet Sezer de sandığa gitmedi
10. Cumhurbaşkanı Sezer, Baykal, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve kuvvet komutanları sandık başına gitmedi. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Saygun ise oyunu kullandı
Sezer ile eşi Semra Sezer'in seçmen kayıtları, Çankaya'daki Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu'ndaki 20058 nolu sandıkta yer aldı. Görevliler, dün Sezer ile eşinin oy vermek için okula gelmesini bekledi. Ancak, Sezer ve eşi Gölbaşı'ndaki villadan ayrılmayarak, sandık başına gitmemeyi tercih etti.
Referandumda halktan oy kullanmamasını isteyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da oyunu kullanacağı Antalya'ya gitmeyerek, halkoylamasını protesto etti. Gazetecilerle bir araya gelen Baykal, bir soru üzerine halk oylamasına katılmadığını belirtti. Baykal, oylamanın pek çok yerde sandık kurulları oluşmadan başladığı yönünde bilgi aldıklarını kaydederek, bunun iptali gerektirdiğini ve gerekli girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.
İtalya gezisinden dün öğle saatlerinde Ankara'ya dönen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da oyunu kullanacağı Çankaya İlköğretim Okulu'na gitmedi. Büyükanıt'ın yanı sıra 22 Temmuz genel seçimlerinde aynı okulda oylarını kullanmış olan kuvvet komutanları da sandık başına gitmedi.
Komuta kademesinden Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, öğleden sonra Çankaya İlköğretim Okulu'na gelerek oyunu kullandı. Orgeneral Saygun, oyunu kullandıktan sonra açıklama yapmadı.
SABIKASI SAY SAY BİTMİYOR da onun ifadesi
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, göreve gelişinin birinci yıldönümünde NTV’nin sorularını yanıtladı. İŞTE SÖYLEDİĞİ ALTI ÇİZİLESİ SÖZLER:
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı Org. Koşaner'e devreden Org. Başbuğ, 'Terör örgütünün durumundan Türkiye'nin nasıl istifade edebileceği üzerinde dikkatle durulmalıdır' dedi.
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, 'Kuzey Irak’ta bombalandık. Bu kadar tedirgin olmadım. Tutuklanma ihtimalini bile düşünüyorum' dedi.
Sezer, yeni Anayasa değişikliği gibi girişimlerle yeni toplumsal gerilimler ve siyasal tartışmalar üretmek yerine, gerçek gündeme dönülmesini istedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Bağış, yaptığı açıklamada, 'CHP'nin Türkiye'de içinde bulunduğu çıkmazın her geçen gün daha da üzüntü verici boyutlara ulaştığını' savundu.
|