|
|
30 Ekim 2007 Salı 12:03
|
Politika
|
Başbakan Erdoğan: 'Kayıp askerlerle ilgili gelişme olursa haberdar ederiz'
Başbakan Erdoğan, Hakkari'deki son terör saldırısının ardından irtibat kurulamayan 8 askerin durumuyla ilgili olarak bir gelişme olması halinde haber verileceğini söyledi.
AK Parti Grup Toplantısı'na katılmak üzere TBMM'ye gelen Erdoğan, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Hakkari'deki terör saldırısının ardından irtibat kurulmayan 8 askerin bordo bereliler tarafından düzenlenen operasyonla kurtarıldığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Gelişme olursa haberdar ederiz" karşılığını verdi.
ERDOĞAN: GELİŞME OLURSA HABERDAR EDERİZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, irtibat kurulamayan askerlere ilişkin olarak, ''Gelişme olursa haberdar ederiz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, grup toplantısında konuşmak üzere TBMM'ye geldi. Burada gazetecilerin, irtibat kurulamayan 8 askere ilişkin bir gelişme olup olmadığına yönelik sorusuna Erdoğan, ''Gelişme olursa haberdar ederiz'' yanıtını verdi.
Erdoğan, daha sonra Mecliste kendisini karşılayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün ve bazı milletvekilleriyle birlikte çalışma odasına geçti.
Başbakan Erdoğan, bir süre sonra da Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile odasında görüştü.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.
Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.
AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.
Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.
AKP Adana Milletvekili Fırat, 'seçim bölgesinin belediye başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına kabul etmemesini yadırgadığını' söyledi.
CHP'de, Hac şakasıyla halkın tepkisini çeken Önder Sav'ın bulunduğu Genel Sekreterlik makamının güçlü dönemi sona eriyor.
|