|
|
30 Ekim 2007 Salı 14:46
|
Politika
|
CHP'li Arıtman, Başbakan'a rica etti: 'Askerimiz, Talabani'ye 'Sağ ol' demesin'
CHP milletvekili Arıtman, Talabani’nin askeri töreni karşılanacağı zaman askerin 'Talabani'ye 'Sağ ol' deme mecburiyetinin kaldırılmasını istedi.
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, son günlerde gündeme gelen bir tartışma konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan bir “rica” da bulundu. Arıtman, Meclis’te yazılı bir açıklama yaparak, karşılama töreninde askerlerin Talabani’ye, “sağ ol” deme mecburiyetinde bırakılmamasını istedi. Arıtman, önümüzdeki günlerde Irak Devlet Başkanı Talabani’nin Türkiye’ye geleceği ve devlet başkanlarına uygulanan karşılama töreni ile karşılanacağının söylendiğini bildirdi. Arıtman, bu törende konuk Başkan’ın merasim kıtasını,”Merhaba asker” diye selamladığını, askerlerin de “sağ ol” karşılığını verdiklerini hatırlattı.
“TALABANİ PKK’YA YATAKLIK YAPAN BİRİ”
Arıtman, Talabani’nin PKK terör örgütünü “koruyan, kollayan ve hatta yataklık yapan biri” olduğunu söyledi. Arıtman, PKK’lı teröristleri teslim etmesi istenildiğinde, Talabani’nin, “Hiçbir Kürt’ü vermem, kedi bile vermem” diyecek kadar “küstahlaştığını” bildirdi.
Arıtman, Başbakan’a seslenerek şunları söyledi:
“Sayın Başbakan, sizden ricam, Talabani’nin Türkiye’ye gelişindeki karşılama töreninde askerimizi bu adama,’sağ ol’ deme mecburiyetinde bırakmamanızdır. Kardeşlerini, silah arkadaşlarını PKK’nın hain tuzaklarında, kahpe saldırılarında şehit veren askerimizi bu hainin önünde selam durmak, sağ ol demek durumunda bırakmayın. Aksi durum sadece askerlerimizin değil bütün bir milletin bağrına hançer gibi saplanacaktır. Milletimizin bu hassasiyetini dikkate alacağınızı umarım.”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı’nın ilk günü Diyarbakır’daki vatandaşlarla bayramlaşacak. Gül, bayram namazını tarihi Ulu Camii’nde kılacak.
''Bu kadar darbe gördüm ama kendimi hiç böyle çaresiz hissetmedim, dediğim anlar oldu. Bunaldığımda demişimdir böyle şeyler. Çünkü çaresizlikle karşı karşıya olduğumuz kesin. O da insanı çok üzüyor
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.
Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.
AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.
Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.
|