|
|
22 Kasım 2006 Çarşamba 00:03
|
Politika
|
Ankara bunu konuşuyor: MHP-CHP koalisyon senaryosu
CHP Genel Başkanı Baykal ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin son dönemlerde artan "söylem birliği" CHP liderinin Bahçeli'yi öven açıklamalarıyla yeni bir boyut kazanırken, Ankara kulislerinde yeni bir ittifak mı doğuyor sorularına neden oldu.
Baykal'ın, MHP kongresine Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ile birlikte parti yönetimindeki Yılmaz Ateş ve Güldal Okuducu'yu MHP kongresine göndermesi, "bir koalisyon girişimine hazır olduğu mesajı" olarak yorumlandı. Yine Baykal'ın Başdanışman olarak görev verdiği eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem de "Önümüzdeki genel seçimlerde CHP'nin ciddi bir ilerleme sağlayacağını düşünüyorum. Seçimden sonra CHP öncülüğünde, sayın genel başkan Deniz Baykal'ın başbakanlığında güçlü koalisyon hükümetini güçlü bir ihtimal olarak görüyorum" diyerek MHP ile olası koalisyon yapılabileceği sinyalini vermişti.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.
Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.
AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.
Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.
AKP Adana Milletvekili Fırat, 'seçim bölgesinin belediye başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına kabul etmemesini yadırgadığını' söyledi.
CHP'de, Hac şakasıyla halkın tepkisini çeken Önder Sav'ın bulunduğu Genel Sekreterlik makamının güçlü dönemi sona eriyor.
|