Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 4 Aralık 2008Güncelleme: 04.12.2008 07:58 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Avrupa Parlamentosu
AB - Türkiye İlişkileri
PKK Terörü
Polis Emniyet Haberleri
İstanbula İkinci Tüpgeçit
İstanbul Boğazı
Marmaray İnşaatı
Binali Yıldırım
İstanbul
Çalışan Dünyası
Add to Google
08 Kasım 2007 Perşembe 14:39 Politika

Devlet Bakanı Şimşek, Başbakan'ın talimatına uydu ve Avrupalı parlamenterlere Kürt kökenli olduğunu açıkladı

Kürt kökenli olduğunu belirten Bakan Şimşek, terör örgütünün Kürtleri temsil etmediğini söyledi.

Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Brüksel'de bir araya geldiği Avrupalı bürokrat ve parlamenterlere PKK'nın içyüzünü anlattı. Bakan Şimşek, Türkiye'nin demokratikleşme ve refah seviyesinin yükselmeye başladığı bir dönemde örgütün yeniden canlandığına ve saldırılarını artırdığına işaret ederek, bu durumu 'ironik' olarak nitelendirdi. Bölgenin son genel seçimlerde AK Parti'ye oy verdiğini hatırlatan Bakan Şimşek, "Biz, bölgeyi kalkındırmak istiyoruz. Fakat, El Kaide örgütü gibi, PKK da bunu istemiyor. Gelişmeleri ajite ediyor." dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun (TUSKON), Avrupa Siyaset Merkezi (EPC) ile birlikte dün Brüksel'de düzenlediği yemekli toplantıya katılan Mehmet Şimşek, Avrupalıların Türkiye hakkındaki sorularını cevapladı. Bakan Şimşek, sınır ötesi operasyon hazırlığı yapan Türkiye'nin 'Irak'ı işgal etmeyeceğini' dile getirdi. Şimşek, hedefin PKK kampları olduğunun altını çizerken, harekâtın 'sınırlı' planlandığını; ancak bunun 'zamana ve duruma bağlı olacağını' bildirdi. Bakan Şimşek, muhtemel bir operasyonun Türk ekonomisini etkilemeyeceğini vurgulayarak, "Türk ekonomisi bu şoka dayanacak kadar güçlü." diye konuştu.

301 KESİNLİKLE DEĞİŞECEK

Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Şimşek, toplantıda AB Türkiye İlerleme Raporu'nu da değerlendirdi. Raporu 'dürüst, yapıcı ve dengeli' şeklinde özetleyen Şimşek, neyin eksik olduğunu bildiklerini ve bunları zaman içerisinde yapacaklarını söyledi. Bakan Şimşek, hükümetin raporda eleştirilen 301. maddeyi kesinlikle değiştireceğini kaydetti. Şimşek, "Bu bir gecede olmuyor. 301'i değiştirsek bile başka maddeler problem olarak ortaya çıkar." ifadelerini kullandı. Toplantının açılışında konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise konfederasyon olarak son iki yılda Afrika, Pasifik ve Asya'da gerçekleştirdikleri organizasyonları anlattı. TUSKON'u 'Türkiye'nin en geniş kapsama alanı olan iş örgütü' olarak tarif eden Meral, Türk girişimcilerini Avrupa'ya entegre etmek için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

İlgili Başlıklar:
Kürt Sorunu (322 haber)
Kürtler (106 haber)
AKP (277 haber)
Mehmet Şimşek (22 haber)





Yorumlar
deli memet - 08.11.2007 17:07
DTP kim oluyorda kürtleri temsil ediyor.......

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı’nın ilk günü Diyarbakır’daki vatandaşlarla bayramlaşacak. Gül, bayram namazını tarihi Ulu Camii’nde kılacak.

''Bu kadar darbe gördüm ama kendimi hiç böyle çaresiz hissetmedim, dediğim anlar oldu. Bunaldığımda demişimdir böyle şeyler. Çünkü çaresizlikle karşı karşıya olduğumuz kesin. O da insanı çok üzüyor

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat ödülleri bugün veriliyor. Daha önce “Devleti affetmeyeceğim” diyen Yaşar Kemal, ‘barışa katkı için’ Köşk’te olacak.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.

Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.

AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam