Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 4 Aralık 2008Güncelleme: 04.12.2008 06:14 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Çalışan Dünyası
Polis Emniyet Haberleri
Trafik Kazaları
Zorlu Grubu
Vestel
Yerel Seçimler
İzmir
Efes Pilsen Bira
Turizm
Öğretmenlerle İlgili Haberler
Add to Google
04 Aralık 2007 Salı 00:06 Politika

YÖK değilse... Köşk'ün MUHBİRİ KİM o zaman?

CUMHURBAŞKANI ÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI Kİ, SANKİ YÖK, GERÇEK DIŞI BİR İHBARDA BULUNMUŞTU. ANCAK SONRADAN HEM YÖK HEM DE ABDULLAH GÜL 'İHBARI YÖK'ÜN YAPMADIĞINI' BİLDİRDİLER. O ZAMAN İHBAR KİMDEN?

Gül; YÖK listesinde, bir rektör adayı için “eşi kara çarşaflıdır” notu olduğuna ilişkin sözlerine, Pakistan’dan düzeltme yaptı: Notun YÖK’ten geldiğini ifade etmedim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Adaylar hakkında ortaya asılsız iddialar atılabildiğini, bunların bazılarının Cumhurbaşkanlığı makamına kadar ulaşabildiğini vurguladım. Örneği verirken, notun YÖK’ten geldiğini ifade etmedim’’ dedi.

YÖK de açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulan rektör atamalarında, yapılan gizli oylamanın sonucu ve adayların kısa akademik özgeçmişleri dışında, herhangi bir bilgi, belge ve not gönderilmediğini vurguladı.

TEZİÇ: BANA DA ANLATTI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç de, basın toplantısı düzenleyerek, Gül’le, 25 Eylül’de Çankaya Köşkü’ndeki görüşmede konunun gündeme geldiğini anlattı. Teziç, “Kendisi ‘Bana rektör adayının ‘eşinin başının örtülü olduğu’ şeklinde not iletildi’ dedi. Gülümsedim, ‘Biz bu tür şeylere itibar etmeyiz’ dedim. Aklıma bilgiyi nereden aldığını sormak gelmedi. ‘YÖK’ten geldi’ şeklinde bir ifade kullanmadı. Çarşaf lafı da geçmedi’’ diye konuştu. Teziç, notun Köşk’te eklenmesi olasılığı için de, “Her kurumun kendi çalışma mekanizması vardır. Cumhurbaşkanları kendilerine göre bir yol izlerler. Sorumluluğum içinde hazırlanan bu dosyada sonradan nasıl müdahaleler olur, o konuda bilgi sahibi de değilim, olamam da’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’e atfen yayınlanan, ‘’Bir rektör ataması yaptım, YÖK’ten sadece 3 ismin bulunduğu bir dosya geldi. Yanında da bir ihbar notu vardı. İsimlerden biri için ‘Eşi kara çarşaflıdır’ deniyordu. Ama adam evlenmemiş’’ şeklindeki açıklamalara konu Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fazıl Tekin, olayları esprili bir dille değerlendirerek, “Kara çarşaflı bir eş arıyorum” dedi. 40 yıldır akademisyenlik yaptığını belirten Tekin, “Çok ayıp. Ailemde bir tek çarşaflı insan yok. Geçen cuma sınavlar iptal edildi. ‘Cuma namazına gidilsin diye’ şeklinde haber çıktı. Ben hayatımda cumaya gitmemişim çıkan laflara bak. Kınıyorum” diye konuştu.

Başbakan’dan türban telefonu

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Rize’deki kompozisyon yarışması ödül törenine, türbanını çıkararak katılan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Elif Azder’in babası Mustafa Azder’i arayarak, konuyla bizzat ilgileneceğini söylediği iddia edildi.

Konuşmayı doğrulayan Azder, “Okul müdürü, tören meme kanseri ile ilgili olduğu için programda sadece kadınların olacağını söyledi. Ancak erkekler de varmış. Kızım yoğun psikolojik baskı altında kaldığı için salonu terk edemedi. Hem o hem ben ahiret gününde bizlere karşı yapılan yanlışın ve saygısızlığın hesabını soracağız” dedi.

Kalkandere İmam Hatip Lisesi Müdürü Kazım Kaya Başaran ise, tören öncesi öğrencinin nasıl davranması gerektiğini sorduğunu anlatarak, “Orası Valilik. Nasıl gitmen gerektiğini biliyorsun, sizi sevenleri zor duruma düşürmemek için gerekeni yaparsın” dediğini anlattı. Rize Valisi Kasım Esen de, “Şu an öğrencinin zorla başının açtırıldığı yönünde bir bulgu yok. Fakat konuyu İl İnsan Hakları Kurulu’nun gündemine alıp detaylı olarak inceleyeceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Başlıklar:
YÖK (179 haber)
AKP YÖK Çekişmesi (42 haber)
Abdullah Gül (537 haber)






Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.

Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.

AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.

Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.

AKP Adana Milletvekili Fırat, 'seçim bölgesinin belediye başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına kabul etmemesini yadırgadığını' söyledi.

CHP'de, Hac şakasıyla halkın tepkisini çeken Önder Sav'ın bulunduğu Genel Sekreterlik makamının güçlü dönemi sona eriyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam