|
|
05 Aralık 2007 Çarşamba 19:44
|
Politika
|
Şener, Meclis'e öğrencileriyle döndü
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, öğretim üyeliği yaptığı üniversitenin öğrencilerine Meclis'i tanıttı. Şener, Öğrencileriyle birlikte Bütçe görüşmelerinin bir bölümünü izledi
59. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan ve yeni dönemde milletvekili adayı olmayarak öğretim üyeliğini seçen Şener, bugün öğrencileriyle birlikte Meclisteydi.
Kamu Maliyesi dersi veriyor
Yaklaşık 50 öğrencisiyle birlikte Meclis'e gelen Şener, gazetecilerin sorularını cevapladı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde şu anda öğretim üyesi olduğuna işaret eden Şener, bu üniversitede kamu maliyesi derslerine girdiğini söyledi.
Kamu maliyesinin ana konularından birinin bütçe olduğunu ifade eden Şener, Türkiye'de bütçe sürecinin, kamu maliyesinde işlenen temel konulardan biri olduğunu söyledi.
Bu dönem kamu maliyesi derslerinde kamu gelirlerini, kamu giderlerini, bütçeyi öğrencilerine anlattığını belirten Şener, vize sınavlarını yaptığını, final sınavları öncesinde öğrencilerin uygulamalı olarak bütçe sürecini görmelerini istediğini dile getirdi.
"Öğrencilerimle beraber geldim"
Bütçeye son şeklini TBMM'nin verdiğini belirten Şener, Meclis'te en uzun süre görüşülen metnin bütçe metni olduğunu kaydetti. Şener, "Biz bugün öğrencilerimizle beraber geldik. Öğrencilerimizin, Meclis'in çalışmaları ile ilgili genel bir kanaat oluşturmaları için, milletvekillerinin bütçe ile ilgili ne söylediklerini görmeleri için geldik" diye konuştu.
"Zorunluluklar insanı siyasette tutabilir"
'Siyasetten sonra hocalık nasıl gidiyor' sorusunu Şener şu karşılığı verdi: "Aslına bakarsanız hocalıkla siyaset kıyaslanmaz. Neden kıyaslanmaz, hocalık daha iyi olduğu için kıyaslanmaz. Ama zorunluluklar insanı siyasette tutabilir. Bizi de çok fazla tuttu biliyorsunuz, 16 yıl aktif olarak sürekli bu Meclis'te bulunduk. Şimdi hocalık yapıyoruz ve hocalığı iyi yapmaya çalışıyoruz. İkisini kıyasladığım zaman hocalığın daha iyi olduğunu düşünüyorum."
"En sevilen değil ama sevilen hocalardan bir tanesi"
Öğrenciler ise, 'En sevdiğiniz hoca Şener mi?' sorusuna, "En sevilen demeyelim ama sevilen hocalardan bir tanesi. Notları bol değil, kararında" diye konuştu.
"Biz ziyaretçi değiliz, biz araştırmacıyız"
Şener, 'Bütçe görüşmelerinde ziyaretçi yasağı var, siz Genel Kurul'a nasıl gireceksiniz?' sorusuna, "Biz ziyaretçi değiliz, biz araştırmacıyız" şeklinde cevap verdi. Şener, daha sonra Genel Kurul salonunun izleyici locasına öğrencileriyle birlikte girerek 2008 Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin bir bölümünü izledi.
"Aşağıda otururken taraftık, yukarıda tarafsız"
Şener, Genel Kurul salonundan ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, Genel Kurul'un akustiğinin bozuk olduğunu belirterek, "Biz aşağıdayken sesleri zor duyuyorduk. Yukardan çok net duyuluyor. Aşağıda otururken taraftınız. Yukardan tarafsız gözlemleyebiliyorsunuz" diye konuştu.
Türkiye'nin siyasi yaşamına yön veren liderlerin şifreleri böyle çözüldü:
HYP Genel Başkan vekili Yaşar Okuyan, başkanlığını Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün yaptığı HYP'den 'YAŞAR HOCA BARDAĞI TAŞIRDI' diyerek istifa etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul'da yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.
CHP, fındık taban fiyatının bir an önce açıklanmasını ve fiyatın da 5,7 YTL’nin altında olmamasını istedi.
CHP Genel Başkanı Baykal'ın başkanlığında çalışmalarını tamamlayan CHP MYK'da 4 komisyon kuruldu ve yerel seçimlerle ilgili olarak görev dağılımı yapıldı.
Cumhurbaşkanı Gül'ün, Erbakan'ın kayıp trilyon davasından aldığı ev hapsi cezasını affetmesini 'çifte standart' diye yorumlamak Cumhurbaşkanlığını yıpratma amacı taşıyormuş.
|