|
|
07 Aralık 2007 Cuma 00:50
|
Politika
|
DTP, BÖLÜNDÜ... Sakık, 'meclis dışından genel başkan iyi olmadı' demişti... Bir türlü Türkiye'ye dönemeyen 'meclis dışı başkan' ise YANIT verdi
DTP'Lİ VEKİL, DTP'NİN MECLİS DIŞI BAŞKANINA GÖRE DEMOKRASİYİ HAZMEDEMEMİŞ
Avrupa'daki çalışmaları bitene kadar Türkiye'ye dönmeyeceğini açıklayan DTP lideri Demirtaş, Sırrı Sakık'a üstü kapalı yanıt verdi: "Başkanlığımı eleştirenler, demokrasiyi hazmedemeyenlerdir"
Askerlikten kaçmak için sahte rapor almakla suçlanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Avrupa bürolarıyla birlikte aralık ayı için yoğun bir program oluşturduklarını, çalışmalar tamamlanana dek Avrupa'da kalacağını bildirdi. Demirtaş, dün yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa'da sadece parlamentolara değil, panel ve toplantılara da katıldığını kaydetti.
Demirtaş, Kürt sorununun çözümü konusunda, demokratik bir proje için hazır olduklarını belirterek, "AKP hükümeti, 'PKK ile görüşmem, PKK'yı kınamadığı için DTP ile de görüşmem' diyor. Peki çözüm için bir projesi var mı? O da yok. Bu durumda Başbakan masanın bir tarafında Kürtleri görmek istemiyor. AKP bu yanlış taktikten vazgeçmeli. Demokratik bir proje için AKP'ye açık çek veririz. AKP bildiğini okumaya devam ederse Kürtler verdikleri emanet oyları geri almasını bilecektir" dedi.
Avrupa Parlamentosu'ndaki Kürt Konferansı'nda "hükümete PKK ile görüşme çağrısı yaptığı" yönünde çıkan haberlerin çarpıtma olduğunu kaydeden Demirtaş, "Çözüm için ya PKK ile görüşürsünüz ya da demokratik bir proje oluşturursunuz diyerek bir realiteye dikkat çektik" ifadesini kullandı.
Demirtaş, DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, bir gazetede, "Genel başkanın parlamento dışından olmasını içimize sindiremiyoruz" açıklamasını ise isim vermeden şöyle yanıtladı:
"Genel başkanlık bizde sadece yasal zorunluluk gereğidir. Partimizdeki işleyişi bilmeyenler, 'Meclis dışından genel başkan olmaz' diyor. Bizde eşbaşkanlık sistemi vardır ve diğer eşbaşkan arkadaşımız Sayın Emine Ayna milletvekilidir. Parlamento dışından genel başkan olmaz tartışmasını yürütenler eşbaşkanlık sistemini bilmeyen ya da bu demokratik kültürü hazmedemeyenlerdir."
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.
Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.
AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.
Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.
AKP Adana Milletvekili Fırat, 'seçim bölgesinin belediye başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına kabul etmemesini yadırgadığını' söyledi.
CHP'de, Hac şakasıyla halkın tepkisini çeken Önder Sav'ın bulunduğu Genel Sekreterlik makamının güçlü dönemi sona eriyor.
|