|
|
13 Aralık 2007 Perşembe 11:54
|
Politika
|
Baykal: 'Türkiye din devleti oluyor'
CHP Genel Başkanı Baykal, laik demokratik cumhuriyete inanan insanların çok dikkatli olmasını istedi
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Partisinin MYK toplantısında son gelişmeleri değerlendiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Esenler'deki bir lisede görevli edebiyat öğretmeni Z.Y'nin baskılarına maruz kalan Alevi öğrenciye mektup yazdığını söyledi. Baykal'ın yazdığı mektubun CHP İstanbul İl Başkanı tarafından aileye iletileceği bildirildi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında "Türkiye'nin bir dini hegemonya altına girdiği" uyarısında bulundu.
CHP lideri Baykal, MYK toplantısında son gelişmeleri değerlendirdi: "Türkiye giderek bir dini hegemonya altına giriyor. YÖK, Türk-İş gibi kuruluşlar teker teker AKP kontrolüne giriyor. Anayasa çalışmaları, laik demokratik cumhuriyetten uzaklaşıp din devletine doğru gidişte son nokta olacak. Üçte biri zaten değiştirilmiş olan anayasayı askerlerin anayasası olarak takdim edip, ' sivil anayasa ' yapacağız diye ortaya çıkıyorlar. Kafalarının arkasında din devletine doğru gidişi kolaylaştıracak bir düzenleme arzusu yattığını biliyoruz. Laik demokratik cumhuriyete inananlar çok dikkatli olmalı. Bu kavga bir Türkiye kavgasıdır. Türkiye'yi bir din devleti haline getirme, cumhuriyetin kimliğini, temellerini, üniter devlet yapısını parçalama, yok etme kavgası sürdürülüyor" dedi.
Baykal'ın KONDA'nın türban artışını ortaya koyan araştırmasıyla ilgili olarak da " Tarhan Erdem 'in araştırması durumu çok net ortaya koyuyor. Hassasiyetlerimizi paranoya olarak gören bazı çevreler artık daha gerçekçi davranmaya başladı" görüşünü dile getirdiği öğrenildi.
'HİZBULLAH YARARLANIR'
Baykal'ın yeni "eve dönüş " tartışmalarıyla ilgili olarak da "Önce, kanun çıkacak, dendi, sonra da, TCK'nin 221. maddesi etkinleştirilecek, denilmeye başlandı. O maddede ihbarda bulunanların yararlanması öngörülüyor. Anlaşılan bu şart kaldırılacak. Yasada düzenleme yapılsa da dağdakiler inmez. Ancak hapiste bulunan PKK'liler, Hizbullah suçluları serbest kalabilir. PKK yöneticileri de ellerine silah almıyorlar ama onlar silahlı militanları yönetiyorlar. Onlar da bu anlayışa göre pişmanlıktan yararlanacaklar mı?Terörle mücadele sırasında aftan bahsetmek, ateşi benzinle söndürmeye çalışmaya benzer" dediği aktarıldı.
Baykal, İstanbul Esenler'deki bir lisede görevli edebiyat öğretmeni Z.Y 'nin baskılarına maruz kalan Alevi öğrenciye de mektup yazdığını söyledi. Alevi öğrenciye baskı savları TBMM İnsan Hakları Komisyonu tarafından da kabul edilmiş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu öğrenciyi telefonla aramıştı. Baykal'ın yazdığı mektubun CHP İstanbul İl Başkanı tarafından aileye iletileceği bildirildi.
Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, ülkede varolan gerginliğin sona erdirilmesi için yeni bir genel seçime ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ''Bana da yeniden siyaset gözüküyor.'' dedi.
Anayasa Mahkemesi'nde "flört fahişeliktir" savunması
Sürecin ''çok soğukkanlı ama gizli hiçbir nokta kalmayacak şekilde araştırma ve soruşturma yapılarak tamamlanması gerektiğini'' anlatan Yazıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
Başbakan Erdoğan, parti teşkilatına hitabında, Ayşe Arman’a röportajında “Ben işyerimde sakallı, bıyıklı çalıştırmam” diyen işadamı Rahmi Koç’a isim vermeden çıkıştı:
KAPATMA, İDAM CEZASINA DENK DÜŞMEKTEDİR
Erdoğan, Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği'nin TOBB Üniversitesi'nde düzenlediği 'Liderlik Eğitim Programı'na katılarak çocuklara 'liderlik' dersi verdi.
|