türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 15:52 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

04 Ocak 2008 Cuma 07:17 Politika

Geçen sefer Başbakan, Emine hanımı Köşk'e götürmemiş, Hayrünisa hanım da SİTEM ETMİŞTİ... Bu kez Emine hanım da YEMEĞE GELDİ

MEDYA BU YEMEĞE, 'BARIŞ YEMEĞİ' ADINI TAKTI

Cumhurbaşkanı Abdullah ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşleri ile birlikte önceki akşam Dışişleri Konutu’nda gerçekleşen yemeğin ‘gecikmiş bayram ziyareti’ olduğu öğrenildi. Yemeğin Kurban Bayramı için planlandığı ancak bayram yoğunluğu ve hemen sonrasındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı nedeniyle yeni yıla kaldığı belirtildi.

MÜSAİTSENİZ YEMEĞE BEKLERİZ

Gül’ün önceki gün Erdoğan’ı telefonla arayarak davet ettiği, “ABD ziyareti öncesinde yemeği gerçekleştirelim” dediği belirtildi. Gül ve Erdoğan Ailesi 28 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında ilk kez Mevlana’nın 734. Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenleenen Şeb-i Aruz törenlerinde bir araya geldi. Gül ve Erdoğan’ın, Kurban Bayramı’nda yemekte bir araya gelmeyi kararlaştırdıkları, ancak yoğun gündemle gerçekleştiremedikleri öğrenildi.

BİR KAŞIĞA KIRK MANTI

Hayrünnisa Gül’ün ev sahipliğindeki yemeğe Erdoğan’ın ABD’den gelen oğlu Bilal Erdoğan, gelini Reyyan Erdoğan, torunu Ömer Tayyip ile kızı Esra Albayrak, damadı Berat Albayrak, büyük torunu Ahmet Akif ile küçük kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı. 3 saat süren yeni yıl yemeğinin özel mönüsünde Kayseri mantısı ile Kayseri’ye özgü nevzine tatlısının yer aldığı da belirtildi.

Gül çiftinin ev sahipliği yaptığı 29 Ekim resepsiyonuna Emine Erdoğan’ın katılmaması, Emine Hanım ile Hayrünnisa Hanım arasında bir kırgınlık olabileceği yorumlarına yol açmıştı. Önceki akşam gerçekleşen buluşma bu nedenle dikkat çekti.

Pastırmadan sonra nevzine

Gül çiftinin yemekteki mönüsünde Kayseri’nin en meşhur tatlılarından biri olan nevzine de yer aldı. Nevzine, tahinli, pekmezli, tereyağlı, cevizli bir tatlı çeşidi. Cumhurbaşkanı Gül’ün, Çankaya’ya taşınırken, 3 yıl önce Dışişleri Konutu’na Kayseri’den getirdiği 50 yaşındaki mantı ustası Yeter Hanım ile İstanbul’dan getirdiği nevzine tatlısı ustası Savaş’ı da beraberinde götüreceği iddia edilmişti. Gül çifi, bayramda Huber Köşkü’nde gazetecilere verdiği kahvaltı davetinde de Kayseri’den getirtilen pastırma ikram etmişti.

İlgili Başlıklar:
Emine Erdoğan (17 haber)
Tayyip Erdoğan ve Ailesi (34 haber)






Ankara’da Melih Gökçek, İstanbul’da Kadir Topbaş, AKP’nin yeni dönemde de adayları olacak.

CHP Lideri Baykal, NTV'nin canlı yayında Almanya'da devam eden Deniz Feneri yolsuzluk davasıya ilgili önemli bir açıklamada bulundu:

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa değişikliği için Mecliste grubu bulunan siyasi partilere uzlaşma çağrısında bulundu.

Diyarbakır’da sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşen ve 'Diyarbakırlıların bize fahri hemşerilik vermesi lazım' diyen Org. Başbuğ’a DTP’lilerden tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn'in açıklamalarının gerçeği tam olarak yansıtmadığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya'da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uzun sürenin ardından denize girdi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam