Nethaber Haber Key Odemeleri

Key Odemeleri, Keyodemeleri

türk net en son haber 20 Ağustos 2008Güncelleme: 20.08.2008 15:12 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Nokia
Ayşegül Tecimer
Vergi
Kürşat Tüzmen
Rusya Türkiye İlişkileri
TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi
Oğuz Satıcı
Baskın Oran
Atatürkçülük
Havacılık Şirketleri
Add to Google

15 Ocak 2008 Salı 15:33 Politika

Bahçeli'den MERKEZ BANKASI'NIN İSTANBUL'A TAŞINMA DÜŞÜNCESİNE tepki: BUNUN ARKASINDA BİR RANT HESABI VAR GİBİ

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN ULUSLARARASI MAHKEMELERDE DAVA ETME GELENEĞİNE YABANCI OLMAYAN BAŞBAKAN AİHM'E KİŞİSEL BAŞVURU YOLUNU DEĞERLENDİRMELİDİR"

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ:

- "BİZİM TEMENNİMİZ SAYIN BAŞBAKAN'IN TÜRKİYE'DE BİR İÇ ÇATIŞMA YARATMAYI AMAÇLAYAN HAİN TAHRİKLERİN AMAÇLARINA HİZMET EDECEK SİYASİ HESAPLARIN ALETİ OLMAMASIDIR"

- "TÜRKİYE BÖYLE BİR KAVŞAK NOKTASINA SÜRÜKLENİRSE, TÜRK MİLLİYETÇİLERİ TÜRKİYE'NİN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMEYE VE BU İHANET ORTAKLIĞIYLA DEMOKRATİK ZEMİNLERDE HESAPLAŞMAYA HAZIRDIR"

- BAHÇELİ'DEN 3 KURUŞ TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM EDİLMESİNE KIZAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TAVSİYE:

- "TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN ULUSLARARASI MAHKEMELERDE DAVA ETME GELENEĞİNE YABANCI OLMAYAN BAŞBAKAN AİHM'E KİŞİSEL BAŞVURU YOLUNU DEĞERLENDİRMELİDİR"

- BAHÇELİ, HÜKÜMETİN EYLEM PLANI ELEŞTİRDİ:

- "AÇIKLANAN PLAN BİR İCRAAT PLANI OLMAKTAN UZAK, HENÜZ İÇİ DOLDURULMAMIŞ BİR TEMENNİ VE SAYIN BAŞBAKAN'IN TALİMAT METNİ NİTELİĞİNDEDİR"

- BAHÇELİ'DEN MERKEZ BANKASI'NIN İSTANBUL'A TAŞINMA DÜŞÜNCESİNE TEPKİ:

- "KİME EKONOMİK ÇIKAR SAĞLAMANIN DÜŞÜNÜLDÜĞÜNÜ, BUNUN ARKASINDA BİR RANT HESABI OLUP OLMADIĞI SORUSU AKLA GELİYOR"

MHP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de bir iç çatışma ortamı oluşturmayı amaçlayan hain tahriklerin planlarına hizmet edecek siyasi hesapların aleti olmaması gerektiğini temenni ettiklerini belirterek, "Türkiye böyle bir kavşak noktasına sürüklenirse, Türk milliyetçileri Türkiye'nin sahipsiz olmadığını göstermeye ve bu ihanet ortaklığıyla demokratik zeminlerde hesaplaşmaya hazır ve kararlıdır" dedi.

Bahçeli, Türk milletinin milli bilincinin körelmediğini, var olma azim ve iadesinin kırılmadığını bu bölücü suikast senaryoları içinde yer alan herkesin yaşayarak göreceğini kaydetti. Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin 5 yıllık icraatları, 2007 yılını ve son gelişmeleri değerlendirdi. Terör örgütü lideri Öcalan'a katıldığı bir radyo programında 'sayın' ifadesi kullandığı iddiasıyla kuruş tazminat ödemeye mahkum edilen Erdoğan'ın tepkilerini değerlendiren Bahçeli,
Erdoğan'a, "Türkiye Cumhuriyeti devletini uluslararası mahkemelerde dava etme geleneğine ve ucuz mağduriyet edebiyatına yabancı olmayan Sayın Başbakan'ın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunu değerlendirmelidir" tavsiyesinde bulundu.

Hükümetin Eylem Planı'nı eleştiren Bahçeli, metnin gerçekte bir icraat planı olmaktan uzak, henüz içi doldurulmamış bir temenni niteliğinde olduğunu öne sürdü.
Bahçeli, 2007 yılı sonunda doğalgaz, elektrik, ulaşım ve akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle 2008 yılının vatandaşlar için zor geçeceğini öne sürdü. MHP lideri, çiftçilere Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin bundan böyle ürün bazında yapılması yönündeki çalışmalara destek verdiklerini belirterek, bu uygulamanın alt yapısının bütün yönleriyle iyi hazırlanması gerektiğini kaydetti. Bahçeli, Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nın bu haliyle yasalaşması halinde emekli aylıklarında önemli ölçüde azalmalar
yaşanacağını, emekli, dul ve yetimlerin haklarında ise ciddi kısıtlamalara gidileceğini iddia etti.

Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınma kararını ve Başbakan Erdoğan'ın bu kararı açıklama üslubunu eleştiren Bahçeli, hükümetin bu taşınmanın gerekçelerini henüz kamuoyu ile paylaşmadığını söyledi. Bahçeli, "Bunu yaparak kime çıkar sağlamanın düşünüldüğü, bunun arkasında bir rant hesabı olup olmadığı sorusu da ister istemez akla geliyor" ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, grup toplantısında, MHP'nin üzerinde önemle durduğu 7 maddelik konuları da sıraladı. Bahçeli'nin listesinde, sınır ötesi operasyon ve PKK'nın tasfiye süreci, Eve Dönüş Yasası üzerinde yapılması planlanan değişiklikler, hükümetin K. Irak yönetimi ile ilişkileri, Kerkük konusu başta olmak üzere iç ve dış konuları ilgilendiren maddeler yer alıyor.
Bahçeli, Türkçe'den başka resmi dillerin okullarda eğitim ve öğretiminin önünü açacak düzenlemelerin Anayasa taslağında yer almasının, PKK'nın siyasi eylem planında yer alan bu talebin karşılanması yolunda ilk adımın atılacağı uyarısında bulundu. Türk toplumunun etnik bölücülük gündeminin hayata geçirilmesi fikrine alıştırılmayı sağlamaya yönelik toz-bulutu, sisli ve puslu havanın yeni Anayasa taslağı ile dağılacağını savunan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Böyle bir ortamda resimli bilmecelerin parçaları bir bir yerine oturacak ve tezgahlanan büyük ihanet senaryolarının yazarları, aktörleri, taşeronları, destekçileri ve figüranlarının siluetleri bütün çirkinliğiyle görülecektir. Bizim bütün temennimiz, Sayın Başbakan'ın bu gaflet sürüklenişinden kendisini bir an önce kurtarması ve Türkiye'de bir iç çatışma ortamı yaratmayı amaçlayan hain tahriklerin amaçlarına hizmet edecek siyasi hesapların aleti olmamasıdır. Türkiye böyle bir kavşak noktasına
sürüklenirse, Türk milliyetçileri Türkiye'nin sahipsiz olmadığını göstermeye ve bu ihanet ortaklığıyla demokratik zeminlerde hesaplaşmaya hazır ve kararlıdır. Türk milletinin milli bilincinin körelmediğini ve var olan azim ve iradesinin kırılmadığını bu bölücü suikast senaryolarının içinde yer alan herkes yaşayarak görecek ve çok açık biçimde anlayacaktır".

İlgili Başlıklar:
Devlet Bahçeli (204 haber)
Merkez Bankası (99 haber)






Cumhurbaşkanı Gül’ün işbaşına getirdiği yeni rektör Prof. Dr. Cengiz, makamında üstünde 'Durmak yok yola devam' yazan pastayı kesti.

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dişli’ye 1 milyon dolar rüşvet verildiğini savunduğu arsa olayının ardında, 'Organize Suç Örgütü' bulunduğunu iddia etti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Mersin’de dün meydana gelen ve 1’i ağır 13 polisin yaralandığı patlamanın intihar eylemi olduğunu açıkladı.

Yaşar Nuri Öztürk’ün yaşını büyüterek seçimlerde aday gösterdiği eski danışmanı Harika Müftüoğlu, Öztürk’ün eşine mesaj çekti: Eşinle beraberim. Sana çok gülüyor!

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, CHP'nin Çankaya ve Ankara için 'yeri geldiğinde en iyi belediye başkan adaylarını çıkaracağını' belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, 'öğrenci affı'na ilişkin tasarı taslağı hazırladıklarını belirterek, 'Ekim ayında Meclis açılır açılmaz af Meclis'in gündeminde olacak' dedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY