|
|
29 Ocak 2008 Salı 19:21
|
Politika
|
AKP ve MHP heyetleri birlikte CHP'yi ziyaret etti... CHP, NASİHAT verdi
SİZ MECLİSTEN GEÇİRİN, BİZ CHP OLARAK ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ
AK Parti ve MHP yetkilileri, türbanın yüksek öğretimde serbest bırakılması için hazırladıkları Anayasa değişikliği teklifine destek istemek amacıyla CHP ve DSP'yi ziyaret etti.
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit'i TBMM'de ziyaret etti.
Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, ''Umudumuz, DSP'nin de bu konudaki çözüme, pozitif katkısıyla Türkiye'de 30 yıldır süren bu sorunun çözümünün artık gerçekleşmesi ve sorunun Türkiye'nin gündeminden çıkmasıdır'' dedi.
İçli ise''DSP bu konuda eskiden olduğu gibi, inançlara saygılı laiklik ilkesine sadık, bu görüşünde ısrarlı... Bir de böylesi konuların çok aceleye getirilmemesi konusunda da kararlı bir tutumumuz var. Önümüzdeki günlerde DSP'nin bu konudaki görüşlerini sizlere açıklayacağız'' diye konuştu.
AK Parti ve MHP yöneticileri, DSP ile görüşmelerinin ardından, CHP grup başkanvekilleriyle bir araya geldi.
Okay'ın odasında gerçekleşen görüşme 35 dakika sürdü.
Okay, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, AK Parti ile MHP'nin, türban sorununu aşmak için birlikte çalışma yaptıklarını, yol arkadaşlığına çıktıklarını ifade ederek, gelinen noktada Anayasanın 42. maddesine ''yükseköğrenim'' ifadesini eklediklerini anımsattı. Okay, ''Demek ki tam da yeterli bir çalışma yapamamışlar. Halen sorunu nasıl çözeceklerinde bir mutabakatları, uzlaşıları yok'' dedi.
Okay, Anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesi halinde, CHP'nin demokratik süreçteki muhalefetini sürdüreceğini ve yargısal sürece taşıyacağını bildirdi.
KURYE YAKALANDI: ANCAK KURYE'NİN OLAYIN İÇİNDE OLUP OLMADIĞI HENÜZ BİLİNMİYOR
24 ihracın 19'unda gerekçe, UYUŞTURUCU KULLANIMI; 5'inde ise gerekce İRTİCAİ FAALİYETLER
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Bundan sonra Kılıçdaroğlu, kesinlikle kimseye iftira atamayacak' dedi.
DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, hükümete yüklendi: AKP'nin savaşçı ve Kürtleri inkar eden tutumu iyice açığa çıktı.
Kılıçdaroğlu, 'Doğalgaz okuma sayaçlarından milyonlarca avro yolsuzluk' yaptığını iddia ettiği Gökçek'i davet etmişti. Gökçek kabul etti ve 'İnşallah kaçmaz' dedi.
CHP lideri Baykal çarşaflı kadınların partisine katılımını savundu. CHP liderinin tek parti dönemindeki kıyafet uygulamasına ilişkin eleştirileri de dikkat çekti.
|