Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 02:43 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Avrupa Birliği
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
İlker Başbuğ
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Add to Google
30 Ocak 2008 Çarşamba 17:22 Politika

Mesut Yılmaz anlattı: Biz de türbanı serbest bırakmak için YASAL DÜZENLEMELER yaptık; ama bakın Anayasa Mahkemesi'ne böyle TAKILDIK

İŞTE MESUT YILMAZ'IN ANLATIMIYLA YAPILAN DÜZENLEMELER YÜKSEK MAHKEME'YE BÖYLE TAKILDI:

Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, AK Parti ve MHP'nin yüksek öğrenimde başörtüsü serbestliğini öngören düzenlemelerin benzerlerinin daha önce de iki defa Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini kaydederek, bu düzenlemenin de diğerlerinden farklı olmadığını ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edileceğini iddia etti.

Mesut Yılmaz, NTV'de yayınlanan "Can Dündar'la Neden" isimli programda yüksek öğrenimde başörtüsü düzenlemesini değerlendirdi.

AK Parti ve MHP'nin anlaşarak ortaya koyduğu ve Meclis Başkanlığına verdiği yasa değişikliğinin Anayasaya Mahkemesi karşısında istenen sonucu vermeyeceğini savundu.

Anayasa Mahkemesi'nin 1989 ve 1991 yılında benzer düzenlemelere verdiği kararının bu düzenlemelerle aşılamayacağını kanaatinde olduğunu belirten Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin 1989 yılında çok ekstra bir karar verdiğini ve bu kararı 1991 yılında da yenilediğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin 1989'daki kararından sonra bir düzenleme yaptıklarını kaydeden Yılmaz, "Başörtüsü nedeniyle yüksek öğrenimden mahrum kalan ve ceza alan öğrencilere af getiren ve mevcut yasalara göre de yüksek öğrenimde kılık kıyafetin serbest olduğunu öngören bir konu hakkında YÖK kanunda değişiklik yaptık. O kanunda dönemin muhalefeti SHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü. Anayasa Mahkemesi, 1991 yılında bir karar daha verdi. İptale gerek olmadığını ve bu kanunun yeni bir şey getirmediğini vurguladı. 1989'da verilen kararın bütün unsurları ile geçerli olduğunu kabul etti. Bu, Anayasa Mahkemesi kararları karşısında, ben, yapılacak Anayasa değişikliklerine rağmen yüksek öğrenimdeki değişikliğin Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi halinde Anayasa'nın değiştirilemeyecek maddelerinden birisi olan ikinci madde çerçevesinde ve daha öncede Anayasa'nın önceki iki kararına göre bu düzenlemenin iptal edileceğini düşünüyorum. Böyle olmasını temenni etmiyorum. Bu meseleyi Türkiye'nin aşması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Başörtüsü meselesinin çözümü için muhalefet partilerini içine alan geniş uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu meselede yargıyı, muhalefet partilerini ve üniversiteleri içine alan geniş bir uzlaşıya ihtiyaç var. Bu yol tercih edilmedi. İki partimiz Meclis'teki çoğunluğuna dayanarak bir tasarı getirdiler. Bunun akıbeti de geçmiştekilerden farklı olmayacaktır." dedi.

İlgili Başlıklar:
Türban Sorunu (386 haber)
Mesut Yılmaz (33 haber)






24 ihracın 19'unda gerekçe, UYUŞTURUCU KULLANIMI; 5'inde ise gerekce İRTİCAİ FAALİYETLER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Bundan sonra Kılıçdaroğlu, kesinlikle kimseye iftira atamayacak' dedi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, hükümete yüklendi: AKP'nin savaşçı ve Kürtleri inkar eden tutumu iyice açığa çıktı.

Kılıçdaroğlu, 'Doğalgaz okuma sayaçlarından milyonlarca avro yolsuzluk' yaptığını iddia ettiği Gökçek'i davet etmişti. Gökçek kabul etti ve 'İnşallah kaçmaz' dedi.

CHP lideri Baykal çarşaflı kadınların partisine katılımını savundu. CHP liderinin tek parti dönemindeki kıyafet uygulamasına ilişkin eleştirileri de dikkat çekti.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam