|
|
01 Şubat 2008 Cuma 00:30
|
Politika
|
Ulusa sesleniş konuşmasında 'üniversitelerde türban serbestisi orada kalacak'ı ima etti ve 'Birbirimizi tehdit olarak görmeyelim' dedi
BAŞBAKAN Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında “Bütün insanlarımız anayasal meşruiyet sınırları içinde kendilerini ifade etsinler, eğitim-öğretime, ekonomik ve sosyal hayata dahil olsunlar, bunu istiyoruz” dedi.
Başbakan şöyle konuştu:
AYNI DEĞİLİZ AMA: Birbirimizle aynı olmak zorunda değiliz ama bir ve beraber olmak zorundayız. Farklı inançlara, fikirlere, yaşam biçimlerine sahip olmamız birbirimize kardeş olmamıza engel değil.
DARBE SIKINTI GETİRİR: Kendi vatandaşlarını tehdit olarak gören bir devlet ilerleyemez. Korku senaryolarının yoğunlaştığı, demokrasinin kesintiye uğradığı, özgürlüklerin kısıtlandığı dönemlerin ardından daima büyük sıkıntılar, krizler gelmiştir. İşte bu yüzden bugün toplumsal huzur ve istikrarımızı en değerli kazancımız sayıyoruz.
NİFAK TOHUMLARI: Hiç kimsenin bu ülkenin insanları arasına nifak tohumları ekmesine izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin bu ülkenin vatandaşları arasında ayrım yapmasına, kimini yüceltirken kimini ötekileştirmesine müsaade etmeyeceğiz. Birbirimizin hakkına, hukukuna, yaşam biçimine sonuna kadar saygı göstereceğiz. Birbirimizin kaygılarını, endişelerini anlayacağız ki milletimizin hiçbir ferdi kendini dışlanmış ya da baskı altında hissetmesin.
AKP ve MHP’nin üzerinde uzlaştığı türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifi bugün Meclis Anayasa Komisyonu’nda ele alınacak.
Anayasa’nın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik yapan teklifin komisyonda benimsenmesinin ardından, önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’nda çarşamba günü birinci tur, cumartesi de ikinci tur oylama yapılacak. YÖK Kanunu’nun ek 17. maddesi ise Meclis Başkanlığı tarafından Milli Eğitim Komisyonu’na gönderildi.
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) bugün olağanüstü toplanıyor.
Kurulda türban konusu ele alınacak. ODTÜ’de yapılacak toplantıyla aynı saatlerde Komisyon ‘türbanı’ görüşüyor olacak.
KURYE YAKALANDI: ANCAK KURYE'NİN OLAYIN İÇİNDE OLUP OLMADIĞI HENÜZ BİLİNMİYOR
24 ihracın 19'unda gerekçe, UYUŞTURUCU KULLANIMI; 5'inde ise gerekce İRTİCAİ FAALİYETLER
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Bundan sonra Kılıçdaroğlu, kesinlikle kimseye iftira atamayacak' dedi.
DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, hükümete yüklendi: AKP'nin savaşçı ve Kürtleri inkar eden tutumu iyice açığa çıktı.
Kılıçdaroğlu, 'Doğalgaz okuma sayaçlarından milyonlarca avro yolsuzluk' yaptığını iddia ettiği Gökçek'i davet etmişti. Gökçek kabul etti ve 'İnşallah kaçmaz' dedi.
CHP lideri Baykal çarşaflı kadınların partisine katılımını savundu. CHP liderinin tek parti dönemindeki kıyafet uygulamasına ilişkin eleştirileri de dikkat çekti.
|