|
|
04 Şubat 2008 Pazartesi 09:11
|
Politika
|
DSP'nin önerisi: Biz de PKK'ya karşı sınıra DUVAR ÖRELİM
PKK'ya karşı güvenlik duvarı
DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, PKK'lıların sınırlardan sızmalarını önlemek amacıyla, İsrail'in Filistin'de, İran'ın da Kuzey Irak sınırında yaptığı gibi sınır hattına "güvenlik duvarı" örülmesini istedi.
TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi veren Macit, yurtdışındaki örneklerde olduğu gibi Türkiye'de de PKK militanlarının sızmalarını önlemek amacıyla sınıra duvar örülmesini önerdi. Teröristlerin sınırdan sızmalarının bir türlü önlenemediğini kaydeden Macit, şöyle konuştu:
"Ne yazık ki, üç buçuk eşkıya denilen teröristlerin rahatlıkla ulaşıp ilkel yollarla aşabildiği, geçebildiği ve konumlanabildiği iki bin metre yükseklikteki sınır hatlarına, koskoca devlet ulaşarak gerekli hattı müdafaa becerisini yıllardır gösterememiş, sınırlarını koruyamamıştır."
‘Ahlakım konusunda Başbakan sicil amirim değil’
AK Parti'nin, 2004 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanlığı için, Türk sinemasının yıldızı Hülya Koçyiğit'i düşündüğü dedikoduları gündeme bombo gibi düştü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile bu akşam Dünya Kupası grup eleme maçı oynayacak A Milli Futbol Takımı kafilesini ziyaret etti.
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras Türkiye’nin Ermenistan ile oynayacağı maçı izlemek üzere dün Erivan’a gitti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti'nin 85 yıllık tarihinde Erivan'ı ziyaret eden en üst düzey Türk yetkilisi olacak.
|