Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 1 Aralık 2008Güncelleme: 01.12.2008 21:04 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Prof. Dr. Mustafa Akaydın
Yerel Seçimler
Askeri Operasyonlar
Aytaç Durak
Seks Endüstrisi
İzmit - Kocaeli
Doğalgaz
Magazin
Kurban Bayramı Haberleri
Bayram tatili
Add to Google
12 Şubat 2008 Salı 00:14 Politika

ANAYASA DÜN ÇANKAYA'YA GÖNDERİLMEDİ; ÇÜNKÜ: Meclis başkanı imla hatası buldu

Üniversitelerde türbanı serbest bırakan Anayasa değişikliğine ilişkin yasa ilk gün TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın masasında kaldı.

Toptan'ın dün yasayı incelerken imla hataları bulduğu, bunların düzeltilmesini istediği, bu nedenle yasanın Çankaya Köşkü'ne bu sabah gönderileceği öğrenildi.

AKP ve MHP arasındaki mutabakat doğrultusunda Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik yapılmasına ilişkin yasa, 9 Şubat'ta 411 oyla kabul edildikten sonra gözler Çankaya Köşkü'ne çevrildi. Yasanın dün TBMM Başkanlığı tarafından Çankaya Köşkü'ne gönderilmesi bekleniyordu.

TBMM Kanunlar Kararlar Müdürlüğü, teknik çalışmayı tamamlayıp yasayı TBMM Başkanı Köksal Toptan'a imzaya gönderdi. Ancak akşam mesai saati bitimine kadar Toptan'dan "imza" gelmedi.

Değişiklik öncesindeki tartışma sürecinde türbanla ilgili düzenlemenin Anayasa'da yapılmasına karşı olduğunu açıklayan Toptan'ın imzayı geciktirmesi kuşkulara yol açtı.

Ancak Toptan'a yakın kaynaklar, yasanın öğleden sonra Başkan'a sunulduğunu, yoğun temposu nedeniyle ancak akşam saatlerinde inceleyebildiğini ve bazı imla hataları bulduğunu, bunlar düzeltildikten sonra bu sabah Köşk'e gönderileceğini bildirdi.

Toplam 3 maddeden oluşan ve Anayasa'da 38 kelimelik yenilik getiren teklifin imlasında ne gibi hataların olduğu ve nasıl düzeltileceği ise merak konusu oldu.

Değişiklik konusunda 15 günlük inceleme süresi bulunan Gül'ün muhtemel onayının ardından, düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Türbanlı öğrencilerin derslere girme talebini üniversite yönetimleri karara bağlayacak. Rektörler, YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesinin değişmemesini gerekçe gösterip öğrencilerin deslere girmesini engelleyebilecek. Anayasa değişikliği henüz yürürlüğe girmeden türbanlı öğrencileri derslere alan üniversitelerin rektörleri hakkında, Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı davrandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunulması halinde adli ve idari soruşturma açılabilecek.

İlgili Başlıklar:
Köksal Toptan (84 haber)






Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önündeki patlamada yaralanan 10 kişiden 4'ünün ameliyata alındığını, 3'ünün ise tedavilerinin ayakta yapıldığını bildirdi.

Biri Çanakkale İl Emniyet Müdürü; diğeri Kara Yolları Genel Müdür Yardımcısı

Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın AKP'den istifasını da yorumladı. Erdoğan, '2004'de kendisi aday olmak istedi.. Hayırlısı olsun' dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara'da artık değişim ve yeni vizyona ihtiyaç olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti’den “300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz” açıklaması nedeniyle istifa etti.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam