Nethaber Haber Key Odemeleri

Key Odemeleri, Keyodemeleri

türk net en son haber 22 Ağustos 2008Güncelleme: 22.08.2008 03:58 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Rus Turistler
Hırsızlık Haberleri
Terör
İnternet Cafeler
İnternet Suçları
İnternet
Kate Moss
Intel
Bilgisayar Üreticileri
Kayseri Haberleri
Add to Google

25 Şubat 2008 Pazartesi 02:07 Politika

NE OLACAK ŞİMDİ? YÖK başkanı dün rektörlere yazı gönderdi: Türbanlılara engel çıkartmayın...

PEKİ YA ÇIKARTIRLARSA?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, rektörlere yazı göndererek üniversitelerdeki başörtüsü yasağına son verilmesini istedi.

Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişikliğin Resmî Gazete'de yayımlandığını ve yürürlüğe girdiğini hatırlatan Özcan, uygulama için ayrıca kanunî düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığını söyledi.

Ardından da rektörlerin sorumluluğuna dikkat çekti:

"Söz konusu düzenleme göz önünde bulundurulmak suretiyle uygulama yapılması, kamu görevi ifa eden yükseköğretim kurumlarının yöneticilerinin görev, yetki ve sorumluluğunda olduğu izahtan varestedir.''

Halen yürürlükte olan kanunlarda, hangi kıyafetlerin toplumsal ortamda giyilemeyeceğine dair açık hükümler yer aldığını vurgulayan YÖK Başkanı, kimliği teşhis edilemeyecek durumda bulunan kişilerin üniversiteye alınmamasını istedi.

Özcan, muhtemel provokasyonları önlemek için de güvenlik güçleriyle diyaloğa geçilmesini talep etti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, rektörlere ve bilgi için İçişleri Bakanlığı ile valiliklere gönderdiği yazıda, anayasa değişikliklerine dikkat çekti.

Anayasa'nın 10. maddesinde "Devlet organları ve idare makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar." denildiğine işaret eden Özcan, 42. maddede ise "Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir." ifadelerinin yer aldığını vurguladı.

Kamu görevi ifa eden yükseköğretim kurumları yöneticilerinin, anayasa değişikliğini göz önünde bulundurmak suretiyle uygulama yapmalarının izahtan vareste olduğunu belirten Özcan, uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığının altını çizdi.

YÖK Başkanı, halen yürürlükte olan kanunlarda hangi kıyafetlerin toplumsal ortamda giyilemeyeceğine dair açık düzenlemelerin yer aldığını hatırlattı. Özcan, Anayasa'nın 174. maddesiyle koruma altına alınan inkılap kanunlarından birini oluşturan "Bazı Kisvelerin Giyilemeyeceğine Dair Kanun"un bu konuda örnek olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. Özcan, şöyle devam etti: "Anayasa'nın 10. ve 42. maddeleri hükümleri karşısında ancak kimliği teşhis edilemeyecek bir durumda bulunan kişilerin yükseköğretim kurumlarının bina, eklenti ve yerleşke alanlarına alınmaması yönünde tedbirler alınabilir. İnsanın toplumsal şartlarda ilişkiye girdiği şahısların kimliklerini teşhis edebilme imkanına sahip olması gerekir. Bu itibarla; kimliğin ve hatta cinsiyetin teşhis edilemeyeceği bir tarzda kılık ve kıyafet biçimine hukuk toplumunda müsaade edilemez."

YÖK Başkanı Özcan, provokasyonlara karşı da rektörleri uyardı. Toplumun estetik anlayışını yansıtmayan kılık ve kıyafet tarzlarıyla yükseköğretim kurumlarının bina, eklenti ve yerleşke alanlarına girilmesi teşebbüslerinde bulunulabileceğine dikkat çeken Özcan, emniyet güçleriyle koordineli çalışılmasını istedi: "Anayasa'mızın 14. maddesi hükümleri karşısında hiçbir surette himaye görmemesi gereken bu hakkın kötüye kullanılması girişimlerinin önüne geçilmesi için yükseköğretim kurumları yönetimleri tarafından genel kolluk birimleriyle eşgüdümlü bir çalışma başlatılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Muhtemel provokasyonlar karşısında gerekli önleyici kolluk tedbirlerinin alınmasını sağlamak amacıyla valiliklerle koordinasyonun sağlanması gerekmektedir."

İlgili Başlıklar:
Üniversiteler (287 haber)
YÖK (172 haber)
Yusuf Ziya Özcan (88 haber)
Türban Sorunu (381 haber)






Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün öğrendiğine göre Başbakan Erdoğan, ailesiyle alkollü içki servisi de yapılan restorana gitmiş ve herkese 'Afiyet olsun' demiş...

Zülfü Livaneli'ye göre CHP'nin solcu olmamasının nedeni kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de SOLCU olmayışı... İşte o yazı:

Türkiye'nin siyasi yaşamına yön veren liderlerin şifreleri böyle çözüldü:

HYP Genel Başkan vekili Yaşar Okuyan, başkanlığını Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün yaptığı HYP'den 'YAŞAR HOCA BARDAĞI TAŞIRDI' diyerek istifa etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul'da yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

CHP, fındık taban fiyatının bir an önce açıklanmasını ve fiyatın da 5,7 YTL’nin altında olmamasını istedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY