|
|
28 Şubat 2008 Perşembe 19:40
|
Politika
|
43 yeni ilçe yasası KOMİSYONDAN GEÇTİ
43 YENİ İLÇE KURULMASI VE NÜFUSU 2 BİNİN ALTINDAKİ BELEDİYELERİN KAPATILMASINI ÖNGÖREN TASARI İÇİŞLERİ KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ. NÜFUSU 2 BİNİN ALTINDA BULUNAN 863 BELDE BELEDİYESİ KAPATILACAK
Nüfusu 2 binin altında olan 863 belde belediyesinin kapatılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören kanun tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut başkanlığında gerçekleştirilen TBMM İçişleri Komisyonu toplantısında, 43 yeni ilçe kurulması ve nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerinin kapatılmasını öngören, 'Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerin sonunda tasarı Komisyon'da kabul edildi. Tasarıya göre nüfusu 2 binin altında olan 863 belde belediyesinin tüzel kişiliği ortadan kaldırılacak ve bu belediyeler köye dönüştürülecek. Bu belediyelerin tüzel kişilikleri ise ilk mahalli seçimlere kadar devam edecek. Bu belediyelere 6 ay içinde bağlı oldukları il ve ilçe belediyelerine katılma imkanı da getiriliyor. Tasarıda bunun için 10 kilometre sınırı öngörülüyor.
Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilk kademe belediyelerinin de tüzel kişilikleri sona erdirilecek. 283 ilk kademe belediyesinden 35'i, ilçe belediyesine dönüştürülecek. Mahallelerin birleştirilmesi suretiyle 8 ilçe belediyesi kurulacak. 239 ilk kademe belediyesi ise kapatılarak en yakın ilçenin mahallesi haline dönüştürülecek. Tasarının yasalaşması ile Türkiye'deki toplam belediye sayısı 3 bin 225'ten 2 bin 103'e düşecek. Tasarıya göre kurulacak 43 yeni ilçe ise şöyle:
"Adana'da Çukurova, Sarıçam, Ankara'da Pursaklar, Antalya'da Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Diyarbakır'da Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir; Erzurum'da Palandöken, Yakutiye, Eskişehir'de Odunpazarı, Tepebaşı; İstanbul'da Arnavutköy, Ataşehir, Başakşehir, Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenyurt, Sancaktepe, Sultangazi; İzmir'de Bayraklı, Karabağlar; Kocaeli'de Başiskele, Çayırova, Darıca, Dilovası, İzmit, Kartepe; Mersin'de Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir; Sakarya'da, Adapazarı, Arifiye, Erenler, Serdivan; Samsun'da Atakum, Canik, İlkadım."
Tasarının önümüzdeki günlerde genel kurulun gündemine gelmesi bekleniyor.
GÖKÇEK, 'PARTİM BENİ ADAY GÖSTERSİN, DÖRDÜNCÜ KEZ ANKARA'YI ALAYIM' DEDİ: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Murat Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağın
HAMDOLSUN BİZE NASİP OLDU diyen Tayyip Erdoğan yeni MEDENİYET tarifini de böyle yaptı: Yol demek, medeniyet demektir
VE ELEŞTİRİLERDEN ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI YAŞAR BÜYÜKANIT DA NASİBİNİ ALDI
MHP, GÖREVDEKİ BİR GENELKURMAY BAŞKANI TARAFINDAN İLK KEZ ZİYARET EDİLİYOR
ANKARA 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının “kaydın gerçekliği tespit edilmeden” yayınlayan Kanal 7 televizyonunu kusurlu buldu.
Manisa'da halka hitap eden CHP Genel Başkanı Baykal, şikayet ettikleri halde yine de AKP'ye oy verildiği imasında bulunarak böyle dedi...
|