Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 04:53 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
05 Mart 2008 Çarşamba 07:34 Politika

Bu nasıl bir siyasi ATMOSFER? Genelkurmay, MHP ve CHP'ye karşı ad vermeden, 'hainlerden daha çok zarar veriyorsunuz' bildirisi yayınladı

CHP, HEMEN TSK'NIN AÇIKLAMASINA DÜN AKŞAM SAATLERİNDE YENİ BİR AÇIKLAMAYLA YANIT VERİRKEN, MHP YANITINI BUGÜNE BIRAKTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak’a harekátın sonuçlandırma biçimini eleştirdiği grup konuşmasında TSK’yı da suçlayıcı ifadeler kullandı.

TSK’nın, basın açıklamalarında, "PKK terör örgütünün gerilla statüsüne sokulduğu çağrışımını yapacak sıfatlara yer verildiğini" öne süren Bahçeli, bunun PKK’nın prestij kazanmasına hizmet edebileceğini savundu.

Harekátın sona erdirilmesinde devletin zirvesinde, kaos yaşandığını vurgulayan Bahçeli özetle şunları söyledi:

Komuta merkezi, muhabere ve lojistik tesisi ve mürettebatı olan uçaksavar mevzii gibi terimler, teröristlere savaş hukuku kapsamında savaşan taraf statüsü atfedecek nitelikte. Düzenli bir muharip güç için kullanılması doğal olan bu atıfların, terör örgütünün hak etmediği bir imaj ve prestij kazanmasına ve kendisine büyük bir güç vehmedilmesine hizmet edebileceği hatırda tutulmalıdır. Harekáta son verilmesinin, izahı ve anlaşılması zor bir kargaşa sonunda gecikmeli olarak kamuoyuna duyurulması, derin bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bu sürecin son aşamasında devletin zirvesinde çok ciddi koordinasyon ve bilgilendirme sorunu ortaya çıkmış, son günlerin moda deyimiyle "kaos" şartları yaşanmıştır.

Hükümet, bu süreci yönetmede sergilediği şaşkınlık, beceriksizlik ve ciddiyetsizlikle, devletin itibarının yara almasının en büyük sorumlusudur."


Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasıyla ilgili değerlendirmeyi bugün yapacaklarını bildirdi.

İlgili Başlıklar:
Genelkurmay Haberleri (364 haber)
Yaşar Büyükanıt (288 haber)
MHP (273 haber)
CHP (443 haber)
Asker Siyaset Tartışmaları (64 haber)





Yorumlar
kontes yağmur - 05.03.2008 09:33
ya sizleri bile bu hale getirdiya bu baştaki artık durdurabilirsen durdur kimsenin kimseye güvenini bırakmadı bütünlük kalmadı yapmayın böyle amerikan aşıkları olan başımızdakilerin ekmeğine yağ sürmeyin

CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.

'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...

CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.

Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam