Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 04:39 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
05 Mart 2008 Çarşamba 10:57 Politika

BU SORUNU BİRAZ 'DİNLENMEYE BIRAKSAK' DİYORUZ... MHP, Genelkurmay açıklamasına YANIT verecek mi? Vermese, daha iyi etmez mi?

Irak’a yönelik operasyonun bitiriliş zamanlaması ve bunda ABD’nin etkili olup olmadığı tartışması, Genelkurmay ile MHP''nin arasını açtı

BİR: Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, önceki gün “ABD dedi operasyon bitti” iddiasına “İspatlasınlar üniformamı çıkartırım” dedi.

İKİ: Ancak MHP lideri Bahçeli ve CHP lideri Baykal iddialarını dün de sürdürdü.

ÜÇ: TSK da dün akşam saatlerinde muhtıra gibi bir açıklama yaptı.

K. Irak’a yönelik operasyonun bitiriliş zamanlaması ve bunda ABD’nin etkili olup olmadığı tartışması, Genelkurmay ile MHP arasını açtı.

MHP lideri Devlet Bahçeli israrlı iddialarını sürdürdü. Bahçeli dünkü grup konuşmasında özetle şöyle dedi:

- Harekâtın seyri, sona erdirilme zamanı ve şekli ile bu konuda Türkiye’nin maruz kaldığı dış baskılar, tartışılmaktadır. Yaşanan gelişmelerin ve bunların izaha muhtaç bazı yönlerinin Türk milletinde haklı endişe, kuşku ve tereddütlerin doğmasına yol açtığı bir gerçektir.

- Harekâta 8. gününde ansızın son verilmesi, gecikmeli olarak kamuoyuna duyurulması, millete derin şaşkınlık, teessür ve hayal kırıklığı yaşatmıştır. Son günlerin modası olan deyimiyle “kaos” şartları, sınır ötesi harekatın sona erdirilmesi sürecinde devletin zirvesinde yaşanmıştır. Hükümet devletin itibarının yara almasının sorumlusu olmuştur. Harekât öncesi Barzani’ye kapsamı ve süresinin sınırlı olacağı yolunda teminat vermek için çırpınan ve operasyon sürerken Talabani’ye özel temsilciler göndererek mahiyeti kamuoyuna açıklanmayan siyasi bağlantılar kuran AKP hükümeti, Türkiye’nin milli güvenliğini tehlikeye atacak çok tehlikeli oyun ve tezgâhlar içine girmiştir.

- İlk önce ABD Savunma Bakanı, 27 Şubat günü Avustralya ve Hindistan’dan basın aracılığıyla Türkiye’ye harekatın vaadesi hakkında ihtarda bulunmuştur. Başkan Bush, ertesi gün çok kaba ifadelerle Türkiye’nin “Kürdistan” olarak atıfta bulunduğu bölgeden “mümkün olacak en kısa zamanda çıkıp gitmesi” gerektiğine dair ültimatom vermiştir. Bu aşağılayıcı tebligatlar, ABD’nin kafasının gerisindeki niyetleri tereddüde mahal bırakmayacak biçimde ortaya koymuştur. ABD’nin K. Irak’ın istikrarının etkilenmemesi bahanesiyle terörle mücadelede Türkiye’nin önünü kesecek kırmızı çizgiler çıkarması, bu konuda “Tavşana kaç, tazıya tut” siyaseti izlediklerini bir kere daha göstermiştir. Operasyonunun bitiriliş zamanlaması, ABD’nin bu baskılarının etkisinin bundan sonra da çok tartışılacağı muhakkaktır. Gerçeklerin kayda geçirilmesi yerinde olacaktır. Geri çekilmenin ABD Dışişleri Bakanı’nın Hindistan’dan verdiği ihtardan hemen sonra başladığı ve ABD’ye dönüş yolundayken tamamlandığı anlaşılmıştır.

- Genelkurmay Başkanlığımızın yaptığı basın açıklamalarında etkisiz hale getirilen hedeflere ilişkin olarak, PKK terör örgütünün gerilla statüsüne sokulduğu çağrışımını yapacak ve uluslararası savaş hukukunda bu yönde karşılığı olan terimlere yer verildiği görülmektedir. Bu çerçevede, ‘komuta merkezi’, ‘muhabere ve lojistik tesisi’ gibi terimlerin teröristlere savaş hukuku kapsamında ‘savaşan taraf’ statüsü atfedecek nitelikte olduğunu düşünmekteyiz.

- Düzenli bir muharip güç için kullanılması doğal olan bu nitelendirme ve atıfların, terör örgütünün hak etmediği bir imaj ve prestij kazanmasına ve kendisine büyük bir güç vehmedilmesine hizmet edebileceğinin bu kapsamda hatırda tutulması da yerinde olacaktır.

GENELKURMAY açıklamasını değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, muhataplarının siyasiler olduğunu vurguladı. Çakır şunları söyledi: “Garip bir açıklama. Biz her zaman şunu özellikle belirtiyoruz. Bizim muhattabımız siyasilerdir. Sayın Genel Başkanımız da dünkü grup konuşmasında, eleştirilerdeki hedefin siyasiler olduğunu vurguladı. Muhattabımız siyasiler olduğundan cevap verecekler de siyasiler olmalıdır.”

İlgili Başlıklar:
Genelkurmay Haberleri (364 haber)
Türk Silahlı Kuvvetleri (485 haber)
MHP (273 haber)
Askeri Operasyonlar (360 haber)






CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.

'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...

CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.

Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam