Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 08:04 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Pitbull ve Köpek Saldırısı Vakaları
Mersin
ABD Ordusu
Asker
Çocuk Sağlığı
Oyuncak Endüstrisi
Hindistan
Pakistan
Cep Telefonu
THY
Add to Google
07 Mart 2008 Cuma 10:32 Politika

TBMM GENEL KURULU'NDA 'KAMER GENÇ' GERGİNLİĞİ: Sizin tek başınıza Meclis'i teslim almaya niyetiniz varsa, buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir

GENÇ'İN 'AMERİKAYA YALVARIYORSUNUZ' SÖZÜ TEPKİLERE NEDEN OLDU. İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY: "TIYNETİNDE BÖYLE ŞEYLER OLANLAR ANCAK BU İFADEYİ KULLANIR"

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, TBMM Genel Kurulu'nda sık sık kürsüye gelerek itirazlarda bulunan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'i, "Meclis'i tek başınıza teslim almanıza izin verilmeyecektir" sözleriyle uyardı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, Genç'in sözlerine, "Kınıyorum, ayıplıyorum, telin ediyorum" karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu, nüfusu 2 binin altına düşen belde belediyelerinin kapatılması, ilk kademe belediyelerinin bir kısmının mahalleye dönüştürülmesi ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediyordu. Tasarının görüşmelerinin üçüncü gününe de tartışmalar damga vuruyordu. Görüşmeler sırasında sık sık kürsünün önüne gelerek itirazlarda bulunan Tunceli Bağımsız Milletvekili
Genç, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Pakdil tarafından uyarıldı. Pakdil, "Bu Meclis, bir kişinin yüzünden çalışmasına halel getiremez. Yerinize oturunuz. Sizin tek başınıza Meclis'i teslim almaya niyetiniz varsa, buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir" dedi.

Tasarıya geçici bir madde eklenmesi için önerge veren Genç, önerge lehine konuşma yapmak için kürsüye geldiğinde kullandığı ifadelerle de gerginliğe neden oldu.

Türkiye'yi yönetenlerin birşeyler elde etmek için Amerikaya'ya yalvardığını iddia eden Genç, sağlıklı bir yönetim için birilerinin önce kendi milletine güvenmesi gerektiğini ifade etti.

Önergenin oylanmasından sonra söz alan İçişleri Bakanı Atalay, Genç'in sözlerini kınadığını ifade etti. Atalay, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı olarak bir başka ülkeye yalvarma gibi bir kelimeyi kullandığı için kınıyorum, ayıplıyorum, telin ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir hükümeti bir başka devlete yalvarmaz. Tıynetinde böyle şeyler olanlar ancak bunu ifade eder" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Pakdil ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı ile ilgili bu tip ifadelerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendisini rencide ettiğini, tüm insanları da rencide ettiğine inandığını söyledi. Pakdil, "Meclis kürsüsünden Başbakan'la ilgili böyle bir ifadeyi söyleyek uygun değil. Lütfen bu hususu tekerrür ettirmeyin" dedi.

İlgili Başlıklar:
TBMM (495 haber)
Kamer Genç (46 haber)

Kaynak: İHA





Eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın, CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olamk için istifasını verdi.

TBMM Başkanı Toptan’ın kapalı alanda sigara içtiği ceza kestiği CHP’li Altay: Sekreterler, danışmanlar sigara içiyor. Biz ıslak tavuk gibi yağmurda çamurda içip hasta oluyoruz. İdari mahkemeye dava

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, görevden ayrılmak isteyen Mehmet Atalay'ın istifasını kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) çeşitli birimlerinde görevli 17 kişi, Mahalli İdareler Seçimlerinde aday adayı olmak üzere istifa etti.

Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önündeki patlamada yaralanan 10 kişiden 4'ünün ameliyata alındığını, 3'ünün ise tedavilerinin ayakta yapıldığını bildirdi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam