|
|
10 Mart 2008 Pazartesi 15:39
|
Politika
|
6 Nisan'da Diyarbakır'da açıklanacak bir paket YOK
BAŞBAKANLIK, BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN 6 NİSAN'DA DİYARBAKIR'A GİDEREK, PAKET AÇIKLAYACAĞI YÖNÜNDEKİ İDDİALARI YALANLADI
Başbakanlık, hükümetin Güneydoğu'ya yönelik sosyo-ekonomik açılımlar öngören paket hazırladığı yönündeki iddiaları yalanladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Nisan'da Diyarbakır'a giderek, Güneydoğu'ya özel bir paket açıklayacağı haberlerini de doğrulamadı.
Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin illerdeki kadın ve gençlik kolları kongresi katılmak üzere Siirt, Batman,. Şanlıurfa ve Mardin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ile gidecek. Erdoğan'ın, Mayıs ayı ortasına kadar devam edecek kongreler kapsamında bir Diyarbakır programının ise olmadığı açıklandı.
Başbakan'ın önümüzdeki aylara ilişkin bir Diyarbakır programının olmadığını açıklayan Başbakanlık kaynakları, bu kapsamda 6 Nisan'da Diyarbakır'da Güneydoğu'ya yönelik bir paket açıklanacağı yönündeki haberleri de yalanladı. Erdoğan'ın aynı tarihte Doğu'da başka bir ile gideceği bildirildi. Başbakanlık kaynakları, "İllerdeki gençlik ve kadın kolları kongreleri kapsamında sayın Başbakanımız kuzeyden güneye, doğudan batıya birçok ile gidecek. Ancak bu iller arasında hiçbir zaman Diyarbakır olmadı. Gündemimizde Güneydoğu'ya özel bir paket yok. Ayrıca Başbakanlık'ta bu yönde dar kapsamlı da olsa bir çalışma sözkonusu değil" açıklamasını yaptı.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|