Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 04:41 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
11 Mart 2008 Salı 14:28 Politika

DTP Diyarbakır il başkanına 10 AY HAPİS CEZASI

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay ve DTP eski il yöneticisi Musa Farisoğlu, ''terör örgütünün propagandasını yaptıkları'' gerekçesiyle 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Davada, 1'i sendikacı, 7 sanık ise beraat etti.

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 tarihinde 4 teröristin cenazesinin defnedilmesinin ardından çıkan olaylarda ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay ile DTP eski il yöneticisi Musa Farisoğlu'nun da bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay ile DTP eski il yöneticisi Musa Farisoğlu'nu, ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan 1'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıklar Atalay ve Farisoğlu'nun cezasını, mahkemedeki hal ve davranışlarından ötürü 10'ar ay hapis cezasına çevirdi.

Diğer sanıklar, Nusret Akın, Edip Yaşar, Niştiman Erdede, Abdussamet Barut, Muhlis Altun, Tarık Demir ve Ferat Miran'ın ise ayrı ayrı beraatine karar verildi.

İddianamede, sanıklar hakkında TCK'nın 314/2-3 maddeleri uyarınca, ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmekten'' 10'ar yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

İddianamede, yer alan atılı suç, yargılama esnasında Terörle Mücadele Kanunu'nun ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçuna dönüştürülmüştü.

İlgili Başlıklar:
DTP (532 haber)
Mahkeme Kararları (415 haber)

Kaynak: AA





CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.

'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...

CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.

Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam