|
|
17 Mart 2008 Pazartesi 15:17
|
Politika
|
'Mescit otobüs uygulaması meşruydu'
AK Parti'yi kapatma davası iddianamesinde adı geçen ve siyaset yasağı istenen 11 belediye başkanı arasında bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, mescit otobüs uygulamasının meşru olduğunu söyledi.
Bolu'da semt pazarlarında hizmet vermek üzere eski bir otobüsü mescide, bir otobüsü ise tuvalete çeviren Bolu Belediye Başkanı Yılmaz'ın adı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'yi kapatma davası istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davanın iddianamesinde geçiyor.
Makamında basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, iddianameye ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Yılmaz, Türkiye'nin önüne engeller çıktığını belirterek, şöyle konuştu: "Şimdiye kadar oldu, bundan sonra da olacak. Gönlümüz istiyor ki bu son olsun. Bir partinin tamamına yönelik, onun genel başkanına yönelik bir suçlama var ve o suçlama içine bir de Cumhurbaşkanımız katılıyorsa bunun içinde yer almak bana onur ve şeref verir. Hiçbir şeyden ülke zarar görmesin tek temennim bu. Bizlerin şahsı hiç önemli değil. Biz kendimizi Bolu ve ülkemize adamış insanlarız. Söylediğimiz ve yaptığımız işlerin sorumluluğu bize aittir. Sonuna kadar kendimize aittir. Bizim yüzümüzden kimsenin sıkıntıya düşmesini istemeyiz."
Belediye Başkanı Yılmaz, vatandaş tarafından gelen meşru talepleri karşılamanın görevleri olduğunun altını çizerek, "Vatandaş tarafından ihtiyaç bize iletilir. Biz vatandaşın ihtiyaçlarına cevap veririz. Vatandaşın talebi hangi konuda olursa olsun, meşru taleplerin tamamını karşılamak bizim görevimizdir. Bana göre meşru olan size göre meşru olmayabilir. Bana göre tuvalet de meşrudur, mescit de meşrudur" dedi.
Ankara’da Melih Gökçek, İstanbul’da Kadir Topbaş, AKP’nin yeni dönemde de adayları olacak.
CHP Lideri Baykal, NTV'nin canlı yayında Almanya'da devam eden Deniz Feneri yolsuzluk davasıya ilgili önemli bir açıklamada bulundu:
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa değişikliği için Mecliste grubu bulunan siyasi partilere uzlaşma çağrısında bulundu.
Diyarbakır’da sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşen ve 'Diyarbakırlıların bize fahri hemşerilik vermesi lazım' diyen Org. Başbuğ’a DTP’lilerden tepki geldi.
Dışişleri Bakanlığı kaynakları, AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn'in açıklamalarının gerçeği tam olarak yansıtmadığını belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya'da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uzun sürenin ardından denize girdi.
|